Παρασκευή 18/6/2021

«Λουκέτο» σε 40 καταστήματα βάζει η Εθνική Τράπεζα με (πλούσια) εθελουσία έξοδο εργαζομένων

Στόχος της τράπεζας είναι σε αυτό το νέο πρόγραμμα να αποχωρήσουν περίπου 1.000 υπάλληλοι.

Το άμεσο κλείσιμο περίπου 40 καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας δρομολογεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, θέτοντας παράλληλα σε εφαρμογή από χθες νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της η ΕΤΕ αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε 40 καταστήματα και μάλιστα με ταχείες διαδικασίες. Καταστήματα που βρίσκονται τόσο στην Αττική όσο και σε πολλά σημεία της περιφέρειας, όπου αναμένεται να προκληθούν τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας, παρέχει στους εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας πέντε επιλογές. Η πρώτη περιλαμβάνει άμεση αποχώρηση με ανώτατη αποζημίωση 150.000 ευρώ (μπορεί να φτάσει τα 165.000 για κάποιες συγκεκριμένες διευθυντικές θέσεις). Οι άλλες τέσσερις επιλογές προβλέπουν αποχώρηση με λήψη αδείας, από δύο έως πέντε χρόνια, με ανώτατο ποσό τα 300.000 ευρώ. Στόχος της τράπεζας είναι σε αυτό το νέο πρόγραμμα να αποχωρήσουν περίπου 1.000 υπάλληλοι.

Σε περίπτωση άμεσης αποχώρησης καταβάλλεται αποζημίωση, κλιμακούμενη αναλόγως του κλάδου, των ετών υπηρεσίας και της ηλικίας του υπαλλήλου. Η αποζημίωση κυμαίνεται από 10 έως 35 μηνιαίους μισθούς.

Επιπρόσθετα, χορηγείται ποσό για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα των αποχωρούντων και ειδικές προσαυξήσεις για το προσωπικό, ηλικίας 50 ετών και άνω. Το συνολικό μεικτό ποσό της προβλεπόμενης αποζημίωσης δεν θα υπολείπεται των 20.000 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Όσον αφορά τις μακροχρόνιες άδειες, το συνολικό μεικτό ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των παροχών και της νόμιμης αποζημίωσης καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το μεικτό ποσό των 300.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Δημοκρατία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ