Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Δανέζικη τράπεζα προβλέπει ότι η Κύπρος θα αλλάξει φορολογικό νόμο για χατίρι της Amazon!

Ο κολοσσός του εμπορίου θα επιχειρήσει να αποφύγει την αυξημένη φορολογία που ετοιμάζονται να του επιβάλουν

Η Amazon ετοιμάζεται να «αγοράσει» την Κύπρο! O κολοσσός του εμπορίου με τη νέα χρονιά θα αρχίσει την αντεπίθεσή του έναντι των προσπαθειών διαφόρων κυβερνήσεων να του επιβάλουν περισσότερους φόρους.

Θα μεταφέρει τα κεντρικά της ευρωπαϊκής πτέρυγάς του στην Κύπρο, καθώς εκεί θα πείσει την κυβέρνηση να… ξαναγράψει το νόμο για τη φορολογία των επιχειρήσεων, προκειμένου να είναι κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες της Amazon!

Εκπλαγήκατε; Με το δίκιο σας, αφού αυτή είναι μία από τις προβλέψεις της δανέζικης Saxo Bank για 10 πιθανά σοκ στην παγκόσμια οικονομία το 2021.

Αφού, λοιπόν, εκτιμά ότι το εγγυημένο βασικό εισόδημα μπορεί να γίνει πραγματικότητα για πολλές χώρες και πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να… υπερθερμάνει σε τέτοιον βαθμό την οικονομία, ώστε, εξαιτίας του υπερβολικού πληθωρισμού, να κλείσουν επιχειρήσεις, η τράπεζα προβλέπει ότι η Κύπρος θα κάνει το χατίρι της Amazon, γιατί «ακόμα και ένα μικρό ποσό από τα έσοδα της εταιρίας θα βοηθήσει το νησί να “καθαρίσει” το ογκώδες δημόσιο χρέος του».

Θα «σκοντάψει» στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τελικά, όμως, η πρόθεση των δύο πλευρών θα «σκοντάψει» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία θα αναγκάσει την Κύπρο να εναρμονίσει τους φορολογικούς νόμους της με εκείνους των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ενώ οι ΗΠΑ θα αρχίσουν επίσης σταυροφορία εναντίον των μονοπωλίων», αναφέρει η Saxo Bank, σύμφωνα με την «Daily Mail».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ