Σάββατο 31/7/2021

Ακύρωση της ΚΥΑ για το “λουκέτο” στην εστίαση ζητούν οι καταστηματάρχες από το ΣτΕ

Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή

Την ακύρωση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία παρατείνεται το “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης, ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι καταστηματάρχες προσέφυγαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, κατά το σκέλος που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.
Στο ΣτΕ προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη.
Το σωματείο ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.
Όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, η συγκεκριμένη ΚΥΑ παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.
Ζητούν δε την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.
Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος θα καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, προκειμένου να «παγώσει» το νέο “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ