Ακύρωση της ΚΥΑ για το “λουκέτο” στην εστίαση ζητούν οι καταστηματάρχες από το ΣτΕ

Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή

Must Read

Την ακύρωση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία παρατείνεται το “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης, ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι καταστηματάρχες προσέφυγαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, κατά το σκέλος που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.
Στο ΣτΕ προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη.
Το σωματείο ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.
Όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, η συγκεκριμένη ΚΥΑ παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.
Ζητούν δε την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.
Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος θα καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, προκειμένου να «παγώσει» το νέο “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This