Εθνική Τράπεζα: Στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω του προνομιακού προϊόντος «Πράσινο Δάνειο – Αστυπάλαια»

Must Read

Η Εθνική Τράπεζα, με τη συμμετοχή της στο πρωτοποριακό, για τη χώρα μας, πρόγραμμα «Astypalea: Smart & Sustainable Island» και στόχο τη μετεξέλιξη του νησιού της Αστυπάλαιας στο πρότυπο της κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας με σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά, περνά στην επόμενη μέρα, υιοθετώντας το motto «σύγχρονη οικονομία είναι η πράσινη οικονομία».

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ανταποκρίνεται εγκαίρως στις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, προχωρά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη στήριξη της πράσινης οικονομίας, μίας από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα, καθώς οι περιβαλλοντικές επενδύσεις -μέσα από καινοτόμες λύσεις– προσδίδουν προστιθέμενη αξία και παράλληλα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο προνομιακό δανειακό προϊόν «Πράσινο Δάνειο – Αστυπάλαια» της Εθνικής Τράπεζας παρέχεται αποκλειστικά στους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας για τη χρηματοδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος (ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και του κόστους αγοράς και εγκατάστασης του έξυπνου οικιακού φορτιστή.

Το δάνειο χορηγείται χωρίς τη λήψη εξασφαλίσεων και προσφέρει χρηματοδότηση από €2.000 έως και €30.000 προσφέροντας:

  • πολύ χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο πλέον σταθερού περιθωρίου 3,95%
  • πλήρη απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης αιτήματος και την εφάπαξ λειτουργική και διαχειριστική δαπάνη (100% έκπτωση)
  • δυνατότητα υποβολής αίτησης του πελάτη είτε μέσω καταστήματος είτε με απομακρυσμένη διαδικασία δηλ. τηλεφωνικά μέσω Contact Center (καλώντας το 210 48 48 484)

Ευρεία γκάμα πράσινων προϊόντων για ιδιώτες και για επιχειρήσεις

Παράλληλα, επιπλέον του «Πράσινου Δανείου – Αστυπάλαια», η Εθνική Τράπεζα προσφέρει μια ευρεία γκάμα πράσινων προϊόντων για ιδιώτες και για επιχειρήσεις. Το προϊόν «Esria Πράσινη» της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί ένα πρωτοποριακό στεγαστικό δάνειο το οποίο προσφέρει λύσεις τόσο για αγορά ή κατασκευή ενεργειακά αναβαθμισμένης κατοικίας, όσο και για επισκευαστικές εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο σπίτι με:

  • ποσό χρηματοδότησης από €10.000 και έως το 100% του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή του κόστους εκτέλεσης εργασιών
  • κυμαινόμενο επιτόκιο με περιθώριο από 2,38% (καθορίζεται από την ενεργειακή κατηγορία) πλέον εισφ. Ν.128/75
  • έκπτωση 50% στην εφάπαξ δαπάνη για έρευνα και έλεγχο εξέτασης του αιτήματος και έγκρισης δανείου

Παράλληλα, για όσους επιθυμούν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα σε ενεργοβόρους τομείς της καθημερινότητάς τους, το καταναλωτικό «Πράσινο Δάνειο» της Εθνικής Τράπεζας παρέχει χρηματοδότηση από €2.000 μέχρι 30.000€ και έως το 100% του κόστους της αξίας των αγορών και των υπηρεσιών, με περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου 8,4% (πλέον εισφ. Ν.128/75) και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες ανάλογα με το ποσό του δανείου, καλύπτοντας ενδεικτικά υπηρεσίες όπως:

  • ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας
  • αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης/ψύξης
  • τοποθέτηση πράσινης στέγης
  • αγορά υβριδικού/ηλεκτρικού οχήματος.

Ειδικά για την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος (αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού) προβλέπεται απαλλαγή από τη δαπάνη αξιολόγησης και τη διαχειριστική-λειτουργική δαπάνη για αιτήσεις έως 30/09/2021.

Ενώ, για όσους ενδιαφέρονται για επιχειρηματικό δάνειο για εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού και λοιπών ΑΠΕ, η Εθνική Τράπεζα έχει τη λύση με το «Χρηματοδοτήσεις σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα και Λοιπές ΑΠΕ», προσφέροντας:

  • κάλυψη έως το 75% του κόστους επένδυσης
  • κυμαινόμενο επιτόκιο, με περιθώριο 4% καθ ‘όλη τη διάρκεια του δανείου πλέον εισφ. Ν.128/75
  • διάρκεια αποπληρωμής έως 13 έτη
  • ευελιξία στον τρόπο εκταμίευσης
  • δυνατότητα αποπληρωμής με μηνιαίες/τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις

(Στο κυμαινόμενο επιτόκιο, εφαρμόζεται επιτόκιο βάσης 3MEuribor)

  • Για περισσότερες πληροφορίες πώς μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά, δρώντας οικολογικά, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nbg.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This