Στη γερμανική πολυεθνική της efood περνά ο όμιλος Μούχαλη

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και οι επιπτώσεις της συμφωνίας

Must Read

Μεγαλώνει η λίστα των ελληνικών εταιριών που περνούν στα χέρια των Γερμανών. Πριν από λίγες ημέρες η γερμανική πολυεθνική Delivery Hero, που ελέγχει και την efood, γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τη συμφωνία αγοραπωλησίας, με την οποία θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εταιριών του ομίλου Μούχαλη, δηλαδή τις εταιρίες Άλφα Διανομές, ΙΝΚΑΤ (kiosky’s), delivery.gr ΙΚΕ και e-table.

Μένει να δούμε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία καλείται να κρίνει ως προς τις επιπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσει στον υγιή ανταγωνισμό η συμφωνία, μέσω της οποίας ισχυροποιείται περαιτέρω η Delivery Hero και κατ’ επέκταση η efood.

Πλέον, η efood αποκτά πρόσβαση σε πανελλαδικό δίκτυο άνω των 500 σημείων πώλησης, με περίπτερα, hubs και το δίκτυο λιανικής kiosky’s. Η efood διατηρούσε ήδη συνεργασία με τον όμιλο Μούχαλη στην προμήθεια προϊόντων, κυρίως περιπτέρων και μίνι μάρκετ στην περιοχή της Αττικής, μετά τη συμφωνία όμως αποκτά τον πλήρη έλεγχο της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά της αποτελέσματα, ο τζίρος της ΙΝΚΑΤ υποχώρησε το 2020 κατά 5,36% σε σχέση με το 2019. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μούχαλη κατέχει ηγετική θέση στην αγορά καπνοβιομηχανικών προϊόντων και στη μικρή λιανική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει σε νέα κανάλια, επενδύοντας, μεταξύ άλλων, και στο e-commerce.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This