Κυριακή 9/5/2021

Πάνω από 5 τρις δολάρια οι απώλειες από τις παραβιάσεις δεδομένων το 2024

Αύξηση 70% αναμένεται να παρουσιάσουν οι παραβιάσεις σε επίπεδο ψηφιακής ασφάλειας, αποτελώντας ανοιχτή πληγή για τις επιχειρήσεις καθώς μεταφράζονται σε απώλεια χρημάτων και κοστίζουν σε επίπεδο εταιρικής φήμης.

Συμφώνα με νέα έκθεση της Juniper Research εκτιμάται ότι το κόστος των παραβιάσεων δεδομένων για τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί από τα $3 τρις σήμερα σε πάνω από $5 τρις το 2024, καταγράφοντας μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 11%. Το συνολικό κόστος για τον επιχειρηματικό τομέα περιλαμβάνει και την επιβολή προστίμων για παραβιάσεις των δεδομένων.

Αιτία η νέα νομοθεσία

Η προβλεπόμενη αύξηση του κόστους από τα περιστατικά παραβίασης των προσωπικών δεδομένων – σύμφωνα με τους αναλυτές – έρχεται ως αποτέλεσμα της νέας νομοθεσίας, που καθιστά αυστηρότερες τις ρυθμίσεις προστασίας των δεδομένων. Επίσης, η αύξηση του επιχειρηματικού κόστους των παραβιάσεων είναι ευθέως ανάλογη της ολοένα και μεγαλύτερης εξάρτησης των επιχειρήσεων από την ψηφιακή τεχνολογία.

Στο μεταξύ, η νέα έρευνα της Juniper Research (The Future of Cybercrime & Security: Threat Analysis, Impact Assessment & Mitigation Strategies 2019-2024) διαπιστώνει το κόστος ανά παραβίαση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά στο μέλλον, ενώ – όπως λένε οι αναλυτές – «τα κρούσματα παραβιάσεων δεδομένων θα είναι τόσο ηχηρά που θα γίνονται πρωτοσέλιδα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ