Εθνική Ασφαλιστική: Απεργία για υπογραφή συλλογικής σύμβασης

Εν αναμονή νέας εθελουσίας εξόδου;

Must Read

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 με βασικό αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους χιλιάδες εργαζομένους στην επιχείρηση.

Είναι αξιοσημείωτο και θετικό σημείο αναφοράς για όλους τους εργαζομένους ότι στα αιτήματα του συλλόγου κορυφαία θέση έχει και αυτό που εστιάζει στις αναγκαίες αυξήσεις αποδοχών των εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται μέσω τρίτων εταιριών στην Εθνική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», η διοίκηση της εταιρίας δεν υπογράφει την προτεινόμενη από τους εργαζομένους διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πρόβλεψη για αυξήσεις, ενώ το ίδιο διάστημα και για ακόμη μια χρονιά έχει καταγράψει σημαντικότατα κέρδη (83.900.000 ευρώ προ φόρων το εννεάμηνο του 2021).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εμμέσως η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και του βασικού μετόχου της Εθνικής Τράπεζας αρνούνται να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχοντας ως άλλοθι ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας είναι σε μεταβατική περίοδο μετά την πώλησή της στο αμερικανικό fund CVC Capital.

Μία εξαγορά η οποία έχει κολλήσει στις Βρυξέλλες και δεν αναμένεται το πράσινο φως πριν από τον ερχόμενο Απρίλιο. Σήμερα στην Εθνική Ασφαλιστική εργάζονται 650 μόνιμοι υπάλληλοι και υπάρχουν και άλλοι 200 «εργολαβικοί» εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς. Την ίδια ώρα η διοίκηση αφήνει να διαρρεύσει ότι επίκειται νέα εθελούσια έξοδος προτού αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This