Τι κι αν στοιχίζουν όσο δυο μηνιάτικα; Ξεπούλησαν σε μια μέρα τα νέα iPhone

Must Read

Ε, ρε καταραμένη φτώχεια… Με το καλημέρα εξαφανίστηκαν τα νέα iPhone, που διατέθηκαν χθες Παρασκευή στην Ελλάδα, με τους αγοραστές να δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα πιο ακριβά μοντέλα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», μέσα σε μόλις μια μέρα εξαντλήθηκε όλο το στοκ που είχε διαθέσει για την Ελλάδα η Apple, ενώ οι αγοραστές κατέβαλλαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, για να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα (το iPhone 11, το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max). Κατά τα άλλα παραπονιόμαστε για τους φόρους, τις αυξήσεις στα τρόφιμα και στο ρεύμα. Και καλώς γκρινιάζουμε γιατί όντως η τσέπη μας δεν μπορεί να πληρώνει όλα αυτά τόσο ακριβά με μισθούς 600 ευρώ, αλλά μπορεί να δίνει πάνω από 1.000 ευρώ για ένα τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας. Και είναι μυστήριο πως άνθρωποι που παίρνουν 600 ευρώ το μήνα, βρίσκουν να δώσουν 1,2 ή και 3 μισθούς τους για να αγοράσουν το νέο iPhone. Α, ρε Ελλαδάρα…

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πάνω από το 70% των συσκευών που πωλήθηκαν την Παρασκευή, πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του iPhone στην Ελλάδα, είχε να κάνει με τα πιο ακριβά μοντέλα. Αντιθέτως, η ζήτηση στο πιο «οικονομικό» μοντέλο iPhone 11 (με τιμή διάθεσης που ξεκινά από τα 869 ευρώ και φτάνει τα 1.029 ευρώ) περιορίσθηκε στο 20% έως 25%. Κατά τα ίδια στοιχεία, σε όλα τα μεγάλα δίκτυα διανομής κινητών τηλεφώνων, υπήρχε διαθεσιμότητα στο iPhone 11, περιορισμένη διαθεσιμότητα στο iPhone 11 Pro, ενώ το iPhone 11 Pro Max δεν υπήρχε πουθενά.

Παράλληλα, φαίνεται πως ζήτηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη από το αρχικό απόθεμα με κάποιες από τις προπαραγγελίες να παραμένουν… αναπάντητες, αφού λόγω εξαντλήσεως του αποθέματος οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν τη νέα παραλαβή!

Οι περισσότεροι απ’ όσους θέλησαν να αγοράσουν το νέο iPhone, πάντως, στράφηκαν στα μοντέλα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, τα οποία είναι πιο ακριβά από το iPhone 11. Το iPhone 11 Pro ξεκινά από τα 1.299 ευρώ (64gb).

iPhone 11
64GB, τιμή 869 ευρώ
128GB, τιμή 929 ευρώ
256GB, τιμή 1059 ευρώ

iPhone 11 Pro
64GB, τιμή 1229 ευρώ
256GB, τιμή 1429 ευρώ
512GB, τιμή 1679 ευρώ

iPhone 11 Pro Max
64GB, τιμή 1339 ευρώ
256GB, τιμή 1539 ευρώ
512GB, τιμή 1789 ευρώ

Όπως έγινε γνωστό, οι μεγάλες διαφορές των νέων iPhone είναι στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, στους επεξεργαστές και στη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας.

Η τιμή των iPhone δεν αποτελεί πρόβλημα για τους αγοραστές, που επενδύουν στα πλεονεκτήματά τους κι έτσι στην Ελλάδα υπάρχει κοινό 5.000 έως 10.000 ανθρώπων, που τα αγοράζει φανατικά.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο, μια εβδομάδα πριν από τη διάθεση του προϊόντος, τα δίκτυα διανομής κινητών ξεκινούν τις προπαραγγελίες, για να ακολουθήσει αμέσως μετά τη διαθεσιμότητα των προϊόντων η περίοδος των παραγγελιών. Συνήθως η ζήτηση καλύπτεται τον Ιανουάριο λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This