12/8/2022

Εnsight: Η ελληνική startup που διακρίθηκε στο τελικό του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Συγκεντρώνει πάνω της όλο το ενδιαφέρον

Σε μία εποχή που η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη των υψηλών τιμών καυσίμων και ενέργειας απασχολούν καθημερινά πολίτες, κυβερνήσεις και χώρες, η διάκριση της  ελληνικής startup εταιρείας Ensight, η οποία βρέθηκε στην τελική φάση ανάμεσα σε άξιες νεοφυείς επιχειρήσεις (οι 10 φετινοί φιναλίστ προέκυψαν μέσα από έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό 560 αιτήσεων), σε έναν υψηλού επιπέδου διαγωνισμό του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, είναι σαφώς κάτι πρωτόγνωρο.

Οι Μιχάλης Μανής και Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος, εκπονητές μιας διατριβής η οποία πραγματευόταν ως θέμα ένα application, μία εφαρμογή που θα μπορεί να παρακολουθεί και να προβλέπει με ακρίβεια την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, κατάφεραν να μετουσιώσουν στην πράξη την εφαρμογή αυτή, ιδρύοντας μία νεοφυή εταιρεία, ονόματι ensight.

Η νεοσύστατη green tech εταιρεία, αποτελούμενη από μία καταρτισμένη ομάδα developers, data scientists και energy experts φέρνει την επανάσταση και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούσαμε μέχρι σήμερα την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το MIT επέλεξε 26 startups  για να συμμετάσχουν στους ημιτελικούς στο διαδικτυακό πρόγραμμα επιτάχυνσης, «MITEF Greece Startup Competition 2022» με αρωγό την τεχνολογία και την καινοτομία. Από αυτές 10 κατάφεραν να περάσουν στον τελικό που θα γίνει  στις  27 και 28 Ιουνίου. Η ensight με τίτλο energy sight είναι η μία ανάμεσα στις 3 στο energy track.

Κάθε μία από τις συμμετοχές διεκδικεί χρηματικό έπαθλο αλλά το μεγαλύτερο  όφελος είναι η προβολή σε εγχώρια και διεθνή σκηνή κερδίζοντας  μέσα από ένα πρόγραμμα τέτοιας εμβέλειας   την επαφή με καταξιωμένα στελέχη  εταιρειών και επενδυτών ανα τον κόσμο.

Από τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition έχουν περάσει και διακριθεί στην εγχώρια και διεθνή σκηνή νεοφυείς επιχειρήσεις όπως LearnWorlds (32εκατ.$.), Augmenta (12εκατ.$), οι Spot a Wheel (127 εκατ.$),CubeRM (9εκατ.$.),οι PD Neurotechnology (5 εκατ.$.), RTsafe (3,9εκατ.$),  DeepMed IO (1 εκατ.$), Finloup (1εκατ.$), Advantis (790.000$), ResQ Biotech, Innate Repair, SolMeYea  κ.α.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Το μεγάλο φαγοπότι στο Ελληνικό: Πωλήθηκε έναντι 600εκ. ευρώ και τώρα αξίζει πάνω από 15 δις

Όραμα, δε, των ιδρυτών της ensight αποτελεί η προώθηση ενός πιο φιλικά προσκείμενου προς το περιβάλλον τρόπου σκέψης και η όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Η ιδέα αυτή έχει, επομένως, ως αποτέλεσμα να εξελίσσεται ταχέως σε ένα πολλά υποσχόμενο seed του ελληνικού startup οικοσυστήματος.

«Εν ολίγοις, αποτελεί μία καινοτόμα λύση, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας, η οποία με τη σειρά της μειώνει αισθητά τον λογαριασμό ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη startup που καταφέρνει να κάνει απευθείας μέτρηση και πρόβλεψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας με την βοήθεια αλγορίθμων machine learning  και τεχνητής νοημοσύνης οι οποίοι εν τέλει μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε μείωση στον εκκαθαριστικό μας λογαριασμό», αναφέρουν οι ιδρυτές της αναφορικά με το τι πραγματεύεται η εταιρεία.

Ο CTO της “Εnsight” Απόλλωνας Κωνσταντοπουλος και ο CEO Μιχάλης Μανής

«Αναλυτικότερα, τη λύση τη δίνει το application που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε στο κινητό του και με το οποίο θα μπορεί ανά πάσα στιγμή και σε ζωντανή μετάδοση να  παρακολουθεί, αλλά και να προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος. Επιπροσθέτως, το application θα εκπαιδεύει με τέτοιο τρόπο τον εκάστοτε χρήστη, είτε είναι οικιακός καταναλωτής είτε επιχείρηση μέσω διαδραστικών training videos, προκειμένου να προωθείται, παράλληλα, μία κουλτούρα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η οποία θα συντελείται με τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να αλλάξουμε συνήθειες ως προς το ενεργειακό μας προφίλ», λέει ο CEO της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Μιχάλης Μανής.

«Αφετηρία του εγχειρήματος αυτού αποτελεί η εγκατάσταση ενός ειδικού μηχανήματος, ενός μετρητή στον κεντρικό ηλεκτρονικό πίνακα του εκάστοτε χρήστη. Ο μετρητής αυτός θα καταγράφει με ακρίβεια την κατανάλωση ρεύματος, μεταφέροντας τα δεδομένα σε ένα cloud. Σε αυτό το στάδιο, αλγόριθμοι machine learning  και τεχνητής νοημοσύνης θα μεταδίδουν με τη μορφή δεδομένων στην εφαρμογή του κινητού του χρήστη χρήσιμα προσωποποιημένα reports και tips για την κατανάλωσή του»,  αναφέρει  ο CTO Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Το μεγάλο φαγοπότι στο Ελληνικό: Πωλήθηκε έναντι 600εκ. ευρώ και τώρα αξίζει πάνω από 15 δις

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη δικτύου και επέκταση σε όλη την ελληνική επικράτεια μέχρι τέλος του 2023, με δέκτες τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ensight έχει ήδη έρθει σε άμεση επαφή με εκπροσώπους ορισμένων δήμων της Αττικής, καθώς και του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παρασχεθεί το εν λόγω πρόγραμμα πιλοτικά και δίχως κάποιο κόστος. Προς το παρόν, το πρόγραμμα αυτό παρέχεται πιλοτικά στον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, καθώς ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενθουσιάστηκε με την ιδέα:

«Η επόμενη μέρα της κοινωνίας μας αλλά και του πλανήτη μας  καλεί όλους σε εγρήγορση και αποφασιστική δράση για σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών προς ένα  πιο πράσινο μέλλον. Στα πλαίσια αυτά της κλιματικής εγρήγορσης που έχει σειρά εκφάνσεων όπως η πράσινη Διαχειριση Απορριμματων, η ηλεκτροπαραγωγή με ανανεώσιμες πηγές  ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί σημαντικό πυλώνα. Στα πλαίσια των πολλών και πολύ επιπέδων δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας από τα δημοτικά κτίρια και υποδομές συναντηθήκαμε με νέους ανθρώπους που η καινοτόμος προσέγγιση τους δείχνει να λύνει ένα μεγάλο θέμα αυτό της σπατάλης ενέργειας. Για  να  βελτιώσουμε κάτι πρέπει πρώτα να μπορούμε μα το μετρήσουμε. Η καινοτόμος προσέγγιση των νέων αυτών παιδιών  του Απόλλωνα Κωνσταντόπουλου και του Μιχάλη Μανή σε συνδυασμό με την σχεδίαση μιας ολοκληρωμένης  επιχειρηματικής πρότασης, αποτέλεσαν την εγγύηση για την σημερινή συνεργασία με τον Δήμο Βαρης Βουλας Βουλιαγμένης που μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει στην επίτευξη του στόχου της εύκολης και ακριβούς μέτρησης κατανάλωσης και αντίστοιχα της αντίστοιχης  εξοικονόμησης».

Σε επίπεδο χρηματοδότησης, η ανάπτυξη της ensight  μέχρι σήμερα έχει στηριχθεί σε ιδία κεφάλαια  και ο στόχος  της είναι η επίτευξη deals, που θα επισφραγίζουν την εξαιρετική και δυναμική της πορεία στην εγχώρια startup σκηνή, η οποία έχει ενηλικιωθεί και δείχνει να μιλά με διεθνείς όρους.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Το μεγάλο φαγοπότι στο Ελληνικό: Πωλήθηκε έναντι 600εκ. ευρώ και τώρα αξίζει πάνω από 15 δις

«Στην φαρέτρα μας έχουμε και άλλες καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες που θα αναπτύξουμε και θα παρουσιάσουμε σταδιακά. Ο κόσμος της τεχνολογίας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και τα πεδία ανάπτυξης έχουν ακόμα μεγάλη πορεία και δυνατότητες. Είμαστε παθιασμένοι με την τεχνολογία και κάθε καινοτόμα ιδέα με την οποία μπορούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία και το περιβάλλον», επισημαίνουν οι ιδρυτές της εταιρείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγάλο φαγοπότι στο Ελληνικό: Πωλήθηκε έναντι 600εκ. ευρώ και τώρα αξίζει πάνω από 15 δις

Στην επιβεβαίωση ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη...

Ποιος είναι ο «μυστικός» πελάτης που γίνεται κατάσκοπος των επιχειρήσεων

Ο «κατάσκοπος» των επιχειρήσεων είναι ένας αναδυόμενος επαγγελματικός κλάδος, που ίσως δεν είναι πολύ...

Η… μαύρη τρύπα της Attica Bank

To απόλυτο αλαλούμ με την Attica Bank συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και άγνωστη κατάληξη....

Επαναλειτουργία μιας σημαντικής επένδυσης για τη χώρα μας

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από 10 χρόνια, στο...

Intracom Defense: Έξι νέα έργα με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας

Έξι νέα έργα στα οποία συμμετέχει η Intracom Defense (IDE) επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση, κατόπιν...

Στίγμα για την επόμενη μέρα στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας Τράπεζας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/7/2022 μέσω τηλεδιάσκεψης η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας,...

Κατηγορηματική διάψευση του Μιχάλη Σάλλα: Κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν είναι δεσμευμένο

Κατηγορηματικά διαψεύδεται από τον Πρόεδρο της Lyktos Group Μιχάλη Σάλλα, το σημερινό δημοσίευμα του...

Κίνηση ματ της Ελλάκτωρ με Οδυσσέα Χριστοφόρου στο ΔΣ!

Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ελληνικού επιχειρείν, ο deputy CEO του ΟΠΑΠ Οδυσσέας...

Ο κόσμος καίγεται, αλλά η κάψα των golden boys της ∆ΕΗ είναι τα μπόνους και τα μερίσματα!

Πληθαίνουν τα (αναπάντητα) ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του νέου προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών 180.000.000 €

Νέο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Πάτρα

Παρουσία στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με νέο κατάστημα στην Πάτρα αποκτά η Παγκρήτια Τράπεζα στο...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του – Ο 80χρονος πατέρας είχε πάει να «σώσει» την κόρη του

Οξύθυμος ο δράστης, δημιουργούσε φασαρίες - Ο ηλικιωμένος είχε πάει να απομακρύνει την κόρη του και το εγγόνι του

H Πόπη Μαλλιωτάκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναφορέσει σουτιέν

Η Πόπη Μαλλιωτάκη, διαθέτει έναν λογαριασμό στο Instagram με...

Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Αντιπλοίαρχος πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας

Το Πολεμικό Ναυτικό θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του Αντιπλοιάρχου...

Τον σακάτεψε στο ξύλο – Μπουνιές μετά από τροχαίο στη Σαντορίνη

Αποτρόπαιες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν στα Φήρα της Σαντορίνης μετά...

Η πιο τολμηρη φωτογραφία του 2022: H Όλγα Σκιαδαρέση κάνει ολόγυμνη μπάνιο στη θάλασσα

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα, έχουν αποκτήσει...

Η Λουπέσκου, ο Τράγκας και το μυστικό βουτηγμένο στο… αίμα!

Η Αντζυ Λουπέσκου, η διακεκριμένη ερευνήτρια της μεταφυσικής, ψυχολόγος,...

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το προσεχές τριήμερο

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως...

Άφωνος ο Μάρκος Σεφερλής όταν ζήτησε τον λογαριασμό σε ταβέρνα 

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τον Μάρκο Σεφερλή, όταν εκείνος...

Αυτός είναι ο 50χρονος που έριξε οξύ στην πρώην σύζυγό του – «Το έκανα γιατί είχαμε οικονομικές διαφορές»

Τι φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς όταν τελικά «λύγισε» και ομολόγησε

«Ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι» – Τραγικές εικόνες στη Θεσπρωτία

Εικόνες γροθιά στο στομάχι έδωσε στη δημοσιότητα η γνωστή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στη Λήμνο