CNL Capital: Ένας επενδυτικός «φάρος» στη χρηµατοδότηση των µικροµεσαίων επιχειρήσεων (video)

Must Read

Στα µέσα του 2014 µια οµάδα 25 επενδυτών, που διέβλεψαν την ανάγκη για τη δηµιουργία ενός εναλλακτικού φορέα χρηµατοδότησης των µικροµεσαίων επιχειρήσεων –μια και η αγορά έχει ανάγκη για ρευστότητα και η αναζήτηση χρηµατοδότησης µέσω παραδοσιακών οδών εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη- δηµιούργησαν τη CNL Capital, την πρώτη Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηµατικών Συµµετοχών (ΕΚΕΣ) στην Ελλάδα, υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πέντε χρόνια µετά, η CNL Capital έχει ολοκληρώσει τρεις ΑΜΚ, τα ίδια κεφάλαιά της είναι πάνω από 8.000.000 ευρώ, και οι μέτοχοι της ξεπερνούν τους 370, αφού οι μετοχές της είναι εισηγμένες στη Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για αυτά τα 5 χρόνια δημιουργίας η CNL Capital  οργάνωσε μία εκδήλωση για τις εταιρείες που απαρτίζουν το «οικοσύστημά της».

Το παρόν στο event έδωσαν επιχειρηματίες και διοικητικά στελέχη από περισσότερες από 100 εταιρείες που ανήκουν σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνουν νέες γνωριμίες, να αναδειχθούν συνέργειες, να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και να προβληθεί η υγιής επιχειρηματικότητα, την οποία η CNL Capital στηρίζει ενεργά από τη σύσταση της.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της CNL Capital, Παναγιώτης Λέκκας, ο οποίος απέδωσε την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας στην ταχύτητα, στην ευελιξία και στη διαφάνεια, βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της. Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας «μπορεί τα χρόνια που πέρασαν να ήταν δύσκολα και απρόβλεπτα για την ελληνική οικονομία, ωστόσο ήταν χρόνια δημιουργίας και ανάπτυξης για την ίδια τη CNL Capital η οποία κατάφερε να καταστεί συνώνυμο της “εναλλακτικής” χρηματοδότησης στην Ελλάδα».

Ο Παναγιώτης Λέκκας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς, εκφράζοντας την άποψη πως υπάρχουν αρκετές καλές επιχειρήσεις που αντέχουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και χρειάζονται υποστήριξη για να κάνουν το επόμενο βήμα, την οποία, δυστυχώς, το τραπεζικό σύστημα δυσκολεύεται να προσφέρει.

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας πρόσθεσε πως η CNL Capital μέσα στην τελευταία πενταετία έχει παράσχει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, μοιρασμένες σε 70 διαφορετικές επενδύσεις, με τρεις στις τέσσερις εταιρείες να προχωρούν σε ανανέωση της συνεργασίας τους με τη CNL Capital για την υλοποίηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων.

«Ελληνικές επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν με σύμμαχο τη CNL»

Αίσθηση προκάλεσε το πάνελ με τίτλο «Ανάπτυξη Mέσα και Mετά την Kρίση: Τρία Case Studies» και συντονιστή τον Editor in Chief του Fortune, Τάσο Ζάχο με βασικούς ομιλητές τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αίσακος, Θεμιστοκλή Ζυγουράκη, την  Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Fresh Line, Ναταλί Βαγιωνή και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Epexyl, Νίκο Αναστασίου.

Ο Θέμης Ζυγουράκης ο οποίος ηγείται της Αίσακος τόνισε ότι η εταιρεία μπαίνει στην 3η γενιά μια και ουσιαστικά είναι συνέχεια εταιρειών με συνεχή παρουσία από το 1957 μέχρι σήμερα. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών ανέπτυξε δραστηριότητες αντιπροσώπευσης, παραγωγής και διακίνησης πρώτων υλών για πολλούς Βιομηχανικούς Κλάδους της Χώρας. Όραμά της είναι να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής των βασικών κλάδων που εξυπηρετεί, σημειώνοντας διαρκή ανάπτυξη των μεγεθών της και υγιή κερδοφορία.

«Αν ξεπεράσεις θέματα εγωισμού, έχεις business plan, όραμα, αποφασιστικότητα και action plan τότε η διαδοχή δεν είναι πρόβλημα. Η Αίσακος μετασχηματίζεται. Το 2020 θα έχουμε πέντε business units δύο εκ των οποίων θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που κάνουμε σήμερα. Η διαφοροποίηση είναι υγεία για μια εταιρεία. Αναμένουμε ότι το  50% των εσόδων θα προέρχεται από τελείως διαφορετικές δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια» εξήγησε ο κύριος Ζηγουράκης

Την εκδήλωση έκλεισε ο CEO της  CNL Capital, Νίκος Χλωρός, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση του επόμενου SME Networking Event, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από το επιχειρείν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This