Με υποδειγματικό τρόπο ο ΟΛΘ αναβαθμίζει ολόκληρο το τουριστικό προϊόν της Μακεδονίας

Υπόδειγμα επαγγελματισμού απέναντι στις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας – ανοίγουν δρομολόγια για πρώτη φορά

Must Read

Σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η Κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας και δικαίως διότι βρίσκεται σε στρατηγική γεωγραφική θέση δεδομένου ότι είναι από τα ελάχιστα λιμάνια παγκοσμίως που η αφετηρία της κρουαζιέρας είναι στην καρδιά της πόλης σε πολύ κοντινή απόσταση από μια πληθώρα παγκόσμιων τοπόσημων!

Επιπλέον η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από πολύ σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία της Β. Ελλάδος (Αρχαία Πέλλα, Βεργίνα, Άγιο Όρος, Αμφίπολη κ.α.).
Εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων κρουαζιέρας το 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Για το 2022, έχουν επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις από 12 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με 17 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Το 50% των αφίξεων της κρουαζιέρας του 2022 θα είναι αφίξεις homeporting και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό για το 2023.
Για το διάστημα 2019-2022, με βάση τα στοιχεία των αναμενόμενων αφίξεων, η Θεσσαλονίκη:Βρίσκεται στην 14η θέση από τους 48 προορισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα
ανέβηκε 4 θέσεις σε σχέση με το 2021 και 2022 από το 2019.
Παρουσιάζει την μεγαλύτερη άνοδο μετά το Λαύριο σε σχέση με το 2019 και από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ποσοστιαία σε σχέση με το 2021.

Η ΟΛΘ Α.Ε. έχει ξεκινήσει μία μεγάλη εκστρατεία διαλόγου, συνεργασίας και συνεργειών με τους τοπικούς φορείς όπως την Περιφέρεια, τους Δήμους, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, και άλλες ενώσεις και οργανισμούς για την καλύτερη ανάδειξη του προορισμού, τον πλούτο τοποθεσιών και εμπειριών που προσφέρει η περιοχή, την πληθώρα επιλογών για τον επιβάτη όπως τα Μετέωρα, η Χαλκιδική, ο τάφος του Φιλίππου, η Πύδνα, το Δίον, τα μουσεία (η πόλη της Θεσσαλονίκης μόνο διαθέτει πάνω από 30 μουσεία και 15 τόπους χαρακτηρισμένους από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), το ιστορικό κέντρο της πόλης, το Άγιο Όρος και αλλά πολλά μοναδικά αξιοθέατα με εξαιρετικά ποιοτικές γαστρονομικές επιλογές.

Υποδειγματική η συμπεριφορά των στελεχών της ΟΛΘ ΑΕ

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώθηκε ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) με σημαντικά στελέχη από τις εταιρείες κρουαζιέρας Celebrity Cruises και Silversea Cruises (μέλη του ομίλου Royal Caribbean) τα οποία εξειδικεύονται στην κατάρτιση των δρομολογίων και τη δημιουργία των εκδρομών των επιβατών. Τα στελέχη επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη για 3 μέρες και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μεταξύ άλλων σε 6 από τα 15 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Εβραϊκό Μουσείο και την κρύπτη του Αγίου Δημητρίου.

Επιπλέον, δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά κρασιά στη μοναδική ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της Unesco. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κοντινούς προορισμούς με αποκορύφωμα τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας και το Μουσείο Βασιλικών Ταφών αλλά και να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου (που είναι αφιερωμένος στο Δία) και τον Όλυμπο.

Το ταξίδι αυτό ήταν μία πρωτοβουλία της ΟΛΘ Α.Ε. σε συνεργασία με τον επίσημο τουριστικό πράκτορα των συγκεκριμένων εταιρειών στην Ελλάδα (Rhapsody Travel Greece) στην οποία συμμετείχαν ενεργά, όπως πάντα, οι φορείς του προορισμού και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.

Οι συντονισμένες ενέργειες της έμπειρης και ευέλικτης θαυματουργής ομάδας που «τρέχει» την Κρουαζιέρα στην ΟΛΘ Α.Ε. και λαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για την αναδειξη του προορισμού και την προσέλκυση όλο και περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη επιδεικνύουν υποδειγματικό επαγγελματισμό. Το γεγονός πως οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες υλοποιούνται πάντα σε συνεργασία με όλους τους φορείς του προορισμού παίζει ουσιαστικό ρόλο στα εξαιρετικά αποτελέσματα. Το Λιμάνι και η Πόλη είναι ΕΝΑ και αυτή η επιτυχημένη συνταγή αναμένεται να επιφέρει ακόμα περισσότερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στο μέλλον!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This