Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Η διαμάχη με τον πατέρα και η σωτηρία της Χαλυβουργικής

Με τους εργαζομένους της Χαλυβουργικής να παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς να είναι πλέον σαφές ποια είναι η στρατηγική της ιδιοκτησίας για το μέλλον της ιστορικής βιομηχανίας, συνεχίζεται η διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους δύο γιους του Παναγιώτη και Γιώργο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Αγγελόπουλος σε ανακοίνωσή του και επιστολή του προς το προσωπικό της Χαλυβουργικής υποστήριζε ότι τα δύο παιδιά του και ο διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής Γ. Σκινδήλιας εμποδίζουν σχέδιό του ώστε να λάβει το προσωπικό τις νόμιμες αποζημιώσεις και να απολυθεί.

Στην ίδια ανακοίνωση υποστήριζε ότι ζήτησε και καταλόγους με το προσωπικό προκειμένου να υπολογίσει το ύψος των αποζημιώσεων, χωρίς ποτέ να τον λάβει. Κατέληγε ότι μέσω πλέγματος υπεράκτιων και άλλων εταιριών τα δύο παιδιά του μπλοκάρουν τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της βιομηχανίας και του προσωπικού.

Οι κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησαν χθες με δική τους ανακοίνωση. Καταγγέλλουν ότι «το περιβάλλον και οι δικηγόροι του πατέρα μας επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα και να προκαλέσουν σύγχυση, επικαλούμενοι ένα πλέγμα εξωχώριων εταιρειών και δήθεν ζητημάτων μετοχικού ελέγχου της εταιρείας, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα χέρια του πατέρα μας σήμερα βρίσκεται παραπάνω από το 90% των ανωνύμων μετοχών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ!!!» και παράλληλα «ότι χρήματα για την άμεση εξόφλησή τους και τη σωτηρία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ υπάρχουν».

Όπως επισημαίνουν, «σεβόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα μας και ενόψει της νέας εμπεριστατωμένης εξέτασης των διανοητικών του λειτουργιών που θα
διεξαχθεί σε συμμόρφωση με την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, δεν
επιθυμούμε καταρχήν να δώσουμε συνέχεια στον πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε από το περιβάλλον και τους δικηγόρους του».

Προσθέτουν ότι «αποκλειστική αιτία για ό,τι συμβαίνει σήμερα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ είναι η απόλυτη αδυναμία του νοσούντος πατέρα μας να κατανοήσει και να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει, ακολούθως, τα αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επικαλούνται δικόγραφα που κατέθεσε η πλευρά του πατέρα τους στις 11 και τις 16 Απριλίου 2019 ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, που θεωρούν πως στηρίζει τα επιχειρήματά τους.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αδίστακτα την κατάσταση της υγείας του πατέρα μας και παίζουν βρόμικα παιχνίδια σε βάρος απλήρωτων
εργαζομένων ότι χρήματα για την άμεση εξόφλησή τους και τη σωτηρία της
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ υπάρχουν. Διοχετεύονται, όμως, μεθοδικά σε ιδρύματα και τράπεζες της αλλοδαπής για λογαριασμό της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας.
Αρκετά ως εδώ».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα περίπου 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Από τις 6:30 το πρωί έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της πύλης του εργοστασίου, ενώ έχουν προγραμματίσει συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού για τις 9:30.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ