Δύο ισχυροί «παίκτες» για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης

Must Read

Σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον καταγράφεται τόσο στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά όσο και στη διαδικασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό για τη διαδικασία αξιοποίησης του Πύργου Πειραιά, του μεγαλύτερου περιουσιακού στοιχείου του δήμου, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η κοινοπραξία Cante Holdings LTD, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πειραιά. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD), η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Dimand και η επενδυτική εταιρία ακινήτων Prodea ΑΕΕΑΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά είναι 1.010.000 ευρώ, με αναπροσαρμογή 2% ετησίως, το οποίο θα επιστραφεί στην πειραϊκή κοινωνία σε έργα καθημερινότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών και την αναβάθμιση της πόλης.

Την ίδια ώρα, δύο ισχυρές κοινοπραξίες διεκδικούν το έργο κατασκευής των Σταθμών Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, προϋπολογισμού 380.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι ενώσεις εταιριών Terna – Siemens και Μυτιληναίος – General Electric – Nari.

Το έργο αφορά τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο Σταθμών Μετατροπής εναλλασσόμενου/συνεχούς ρεύματος και ενός υποσταθμού για την ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2×500 MW). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 36 μήνες. Το έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πηγές της Αριάδνη Interconnection, της εταιρίας που τρέχει τον διαγωνισμό, αναφέρουν πως «θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο στις αρχές του 2020 να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με όλους τους αναδόχους του έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This