Και εικονική τροφοδοσία στα σπιτάκια ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ!

Πόσο εύκολα… χαλκεύονται τα νούμερα των ποσοτήτων που η Ανταποδοτική εμφανίζει ότι ανακυκλώνει

Must Read

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες συνεχίζουν να φτάνουν στη «δημοκρατία» για το εταιρικό «δίδυμο» ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ και Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., μέσω των οποίων «πλασάρονται» σε όλη τη χώρα τα υπερκοστολογημένα πολυκέντρα ανακύκλωσης. Ειδικά μετά την αποκάλυψή μας για τα αποτελέσματα του ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αποτύπωσε με ακρίβεια τη συμμετοχή της ΤΕΧΑΝ σε «στημένους» διαγωνισμούς.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα αποτελεί μία μόνο εικόνα από σειρά βίντεο, τα οποία έστειλε στην εφημερίδα μας ο δημοσιογράφος Αντώνης Δεωνάς, που εργάζεται στο εξειδικευμένο σάιτ pitsounicity.gr. Χρονολογείται από την άνοιξη του 2020, όταν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., που εποπτεύεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), έλαβε τελικά άδεια λειτουργίας, με… υπουργική βοήθεια, έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες.

 

Στα βίντεο, που τραβήχτηκαν στο Ίλιον σε διαφορετικές ημέρες, φαίνεται πως κάποιος χτυπάει με τέτοιον τρόπο το τροφοδοτικό στο πορτάκι, ώστε να καταγράφεται ότι ρίχνει μέσα εκατοντάδες συσκευασίες, ενώ δεν ρίχνει απολύτως τίποτα. Κάνει δηλαδή εικονική τροφοδοσία. Είναι άγνωστο εάν ο άνθρωπος στο βίντεο είναι πολίτης ή υπάλληλος της εταιρίας, ωστόσο το γεγονός δείχνει πόσο εύκολα… χαλκεύονται τα νούμερα των ποσοτήτων που η Ανταποδοτική εμφανίζει ότι ανακυκλώνει.

Να υπογραμμίσουμε ότι η εταιρία παίρνει χρήματα από το «πράσινο ταμείο», με βάση τις ποσότητες που φαίνεται πως συγκεντρώνει.

Σημείωση: Μετά τη λήψη των βίντεο ο κ. Δεωνάς έκανε σχετικό δημοσίευμα. Λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι του ΕΟΑΝ τον ενημέρωσαν πως θέλουν να τον συναντήσουν για να συζητήσουν για το υλικό. Στη συνέχεια όμως, όπως μας ενημέρωσε, εξαφανίστηκαν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Υπάρχουν πολλά περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες με ομάδες αλλοδαπών που είχαν μέχρι και αντικλειδια που ανοίγουν τα μηχανήματα να αδειάζουν τα μηχανήματα για να συνεχίζουν. Επίσης, τα αν Βασιλόπουλος που παίρνει τα κουπόνια δέχεται πιστά αντίγραφα από δήθεν χαρτιά κουπόνια που τα εκτυπώνουν 100αδες φορές αξίας 50€ τουλάχιστον το καθένα με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να έχουν τεράστιες ζημιές αφού η τεξαν δεν τους αποζημιώνει. Ίδιες κομπίνες πανε να κάνουν στα νεα μηχανήματα με υπαλλήλους όπου κυκλώματα φτάνουν στο σημείο να βγάζουν φωτογραφίες τους υπαλλήλους να τις στέλνουν σε άγνωστα άτομα για να παρακολουθούνται και προφανώς να συνεχιστούν οι κομπίνες με τα νέα μηχανήματα. Υπάρχουν δικογραφίες που έχουν θαφτεί στις εισαγγελείες Αθηνών και Πειραιώς με εντολές από το αρμόδιο υπουργείο.

  2. Ωραία ιδέα και άκρως χρήσιμη ώστε να προστατεύουμε κάπως τους χώρους από τα πολλά σκουπίδια.
    Βέβαια ουδείς λόγος για τα έσοδα από όλη αυτή την διαδικασία και ποια χέρια οι τελικοί αποδέκτες.
    Κτίζοντας λοιπόν το αύριο με αξιοπρέπεια μια σκέψη πέρασα κάπως φευγαλέα.
    Μήπως, να κατασκευαστούν ανάλογα σπιτάκια να στεγάσουν και τους άστεγους, όλους αυτούς που οι ζωή τα έφερε δύσκολα και στις μέρες μας αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο στις πόλεις, στα πεζοδρόμια, σε διάφορα σημεία που προκαλούν μεν αλλά παραμένουν ζωντανές εικόνες που μπορεί να οδηγηθεί ο άνθρωπος.
    Μήπως, να γίνει με προσοχή και προϋποθέσεις τοποθέτηση σε χώρους που να τους παρέχουν έστω και περιορισμένα μια διαφορετική ανάσα στην ζωή τους.
    Κτίζοντας το μέλλον από άλλη άποψη, μέσα από ιδέες, από δυνατές λύσεις, παρέχοντας αξιοπρέπεια στην ίδια την ζωή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This