Σε αδιέξοδο οι αδελφοί Ευμορφίδη και η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ

Must Read

Δείχνει να μην έχει τέλος η περιπέτεια της αδειοδότησης του ξενοδοχείου COCO-MAT ATHENS BC HOTEL, απέναντι από το μουσείο της Ακρόπολης. Το ΣτΕ ακύρωσε την αναθεώρηση αδείας του ξενοδοχείου αλλά και του νέου ακινήτου της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στην συμβολή Φαλήρου και Δημητρακοπούλου, όπου οι αδελφοί Ευμορφίδη φιλοδοξούσαν να ανεγείρουν νέο ξενοδοχείο. Όπως όλα δείχνουν η άνω των 15 εκατ. ευρώ επένδυση της οικογένειας βρίσκεται στον αέρα, με μεγάλη πιθανότητα η υπόθεση αυτή να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την βιωσιμότητα της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ συνολικά. Μια εταιρεία που θα έπρεπε να έχει ήδη εισαχθεί στο χρηματιστήριο εντός του 2019. Αντιθέτως, η οικογένεια Ευμορφίδη έχει ζητήσει και έχει λάβει παράταση έξι μηνών, έως το πρώτο τρίμηνο του 2020 δηλαδή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως προτίθεται να αιτηθεί επιπλέον παράτασης δύο ετών για την πραγματοποίηση της δημόσιας εγγραφής της. Επίσης τον Ιούλιο του 2019 οι χρηματιστηριακές αρχές επέβαλαν πρόστιμο €15.000 στην ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ για μη διενέργεια αποτίμησης ακινήτων στις 30 Ιουνίου του 2018 ως όφειλε. Για το σχετικό πρόστιμο η διοίκηση της εταιρείας έχει δηλώσει ότι τακτοποιήθηκε.

Τα παραπάνω προβλήματα έρχονται να προστεθούν στις αμφιβολίες που είχε εκφράσει η αγορά από την ίδρυση ακόμα της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ το 2017. Αμφιβολίες που είχαν να κάνουν με το προβληματικό γεγονός, ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, ενοικιάζονται από την COCO-MAT ή από εταιρείες που ανήκουν στην οικογένεια Ευμορφίδη (spick & span, coco-mat.bike, Hotel Cluster, Natuzzi κ.ά.). Η διοίκηση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ σίγουρα θα προσπαθήσει να επενδύσει σε νέα ακίνητα ώστε να αμβλύνει τους φόβους της αγοράς. Όμως όλα δείχνουν πως στις νέες κινήσεις της εταιρείας, όπως για παράδειγμα το ακίνητο στην παραλίας της Μονεμβασιάς, η εμπλοκή της οικογένειας Ευμορφίδη στην εκμετάλλευση – ενοικίασή τους θα είναι πάλι άμεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Νέα ακίνητα, όμως, σημαίνει και νέα κεφάλαια που φαίνεται αυτή την στιγμή και να μην υπάρχουν αλλά και να μην μπορούν να αντληθούν από την αγορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This