Τρίτη 22/6/2021

Ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ομίλους επιχειρήσεων για τις νέες ταυτότητες

Επιχειρήσεις απ’ όλον τον κόσμο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Ο προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνει και τη δεκαπενταετή λειτουργία του τεχνολογικού συστήματος, ξεπερνά τα 500.000.000 ευρώ και οι προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 3 Μαρτίου.

Ερωτήματα, πάντως, προκαλεί η επιλογή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να στείλει πρόσκληση σε συγκεκριμένους ομίλους, τη στιγμή που μιλάμε για έναν ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό.

Δείτε επίσης: Τη δημιουργία Συμβουλίου Βιομηχανίας εξήγγειλε στο Συνέδριο του ΣΕΒ ο Κ. Μητσοτάκης

Προσκλήσεις έχουν λάβει 26 επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεργαστούν με διεθνείς και εγχώριους ομίλους από τον χώρο της τεχνολογίας, των εκτυπώσεων ασφαλείας κ.λπ. Ηδη ακούγεται πως η διοίκηση του ΟΤΕ εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο σχήμα υπό τη γερμανική Veridos, που ελέγχει στην Ελλάδα τη Veridos Ματσούκης. Η Space Hellas έχει ενταχθεί στο σχήμα του βελγικού ομίλου Zetes και της Pitkit Zetes Smartech, της κοινοπραξίας των Βέλγων με την ισραηλινή Pitkit που λειτουργεί το σύστημα των ταυτοτήτων στο Ισραήλ.

Πρόσκληση έλαβε και ο ιαπωνικός κολοσσός Toppan Printing, ο οποίος ελέγχει στην Ελλάδα την TG Printing Services. Η τελευταία είχε αναλάβει εδώ και χρόνια τη συντήρηση των συστημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας που σχετίζονται με την έκδοση ταυτοτήτων για τα Σώματα Ασφαλείας, διαβατηρίων και αδειών οδήγησης.

Στους πιθανούς διεκδικητές περιλαμβάνονται και αμερικανικοί όμιλοι όπως η HID Global, που ελέγχεται, όμως, από τη σουηδική Assa Abloy, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή κλειδαριών και συστημάτων πρόσβασης στον κόσμο, Μεγαλύτεροι μέτοχοι της Assa Abloy είναι οι οικογένειες των Σουηδών κροίσων Gustaf Douglas και Melker Schörling.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ