Ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ομίλους επιχειρήσεων για τις νέες ταυτότητες

Must Read

Επιχειρήσεις απ’ όλον τον κόσμο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Ο προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνει και τη δεκαπενταετή λειτουργία του τεχνολογικού συστήματος, ξεπερνά τα 500.000.000 ευρώ και οι προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 3 Μαρτίου.

Ερωτήματα, πάντως, προκαλεί η επιλογή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να στείλει πρόσκληση σε συγκεκριμένους ομίλους, τη στιγμή που μιλάμε για έναν ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό.

Δείτε επίσης: Τη δημιουργία Συμβουλίου Βιομηχανίας εξήγγειλε στο Συνέδριο του ΣΕΒ ο Κ. Μητσοτάκης

Προσκλήσεις έχουν λάβει 26 επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεργαστούν με διεθνείς και εγχώριους ομίλους από τον χώρο της τεχνολογίας, των εκτυπώσεων ασφαλείας κ.λπ. Ηδη ακούγεται πως η διοίκηση του ΟΤΕ εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο σχήμα υπό τη γερμανική Veridos, που ελέγχει στην Ελλάδα τη Veridos Ματσούκης. Η Space Hellas έχει ενταχθεί στο σχήμα του βελγικού ομίλου Zetes και της Pitkit Zetes Smartech, της κοινοπραξίας των Βέλγων με την ισραηλινή Pitkit που λειτουργεί το σύστημα των ταυτοτήτων στο Ισραήλ.

Πρόσκληση έλαβε και ο ιαπωνικός κολοσσός Toppan Printing, ο οποίος ελέγχει στην Ελλάδα την TG Printing Services. Η τελευταία είχε αναλάβει εδώ και χρόνια τη συντήρηση των συστημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας που σχετίζονται με την έκδοση ταυτοτήτων για τα Σώματα Ασφαλείας, διαβατηρίων και αδειών οδήγησης.

Στους πιθανούς διεκδικητές περιλαμβάνονται και αμερικανικοί όμιλοι όπως η HID Global, που ελέγχεται, όμως, από τη σουηδική Assa Abloy, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή κλειδαριών και συστημάτων πρόσβασης στον κόσμο, Μεγαλύτεροι μέτοχοι της Assa Abloy είναι οι οικογένειες των Σουηδών κροίσων Gustaf Douglas και Melker Schörling.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This