Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Δυο έργα φωτοβολταϊκών στο Καζακστάν ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την υπογραφή συμβάσεων με την Total Eren για τη μελέτη,  προμήθεια και κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών έργων στο Καζακστάν, συνολικής ισχύος 128 μεγαβάτ, ανακοίνωσε η θυγατρική της MYTILINEOS, METKA.

Το πρώτο έργο (“Nomad”), ισχύος 28MWp, βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζαλαγκάς στην περιοχή Κιζιλορντά και το δεύτερο έργο (“M-KAT”), ισχύος 100 MWp, βρίσκεται δίπλα στο χωριό Σου στην περιοχή Ζαμπούλ.

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, οι δύο μονάδες αναμένεται να παράγουν μαζί 225 GWh ετησίως, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 40.000 κατοίκων του Καζακστάν και εξοικονομώντας περίπου 300.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Η Total Eren διαθέτει σήμερα περισσότερα από 2400 MW έργων ανανεώσιμης ενέργειας που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή και στις πέντε ηπείρους.

Το συνολικό κόστος του έργου για το “Nomad” και το “M-Kat” για την Total Eren ανέρχεται σε 157 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ