Οι κάλπες στην Κύπρο έκλεισαν και στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα exit polls για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τα οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) έρχεται πρώτος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το exit poll του κυπριακού Alpha, ο ΔΗ.ΣΥ του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με επικεφαλής την Αννίτα Δημητρίου συγκεντρώνει ποσοστό από 26,2% έως 30,2%, με το ΑΚΕΛ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση το με ποσοστό 23,7% έως 27,7%.
Ο Φειδίας μπαίνει στη Βουλή
Στην τρίτη θέση έρχεται το ΕΛΑΜ, το ακροδεξιό κόμμα της χώρας, με ποσοστά 10,8% – 14,8%, ακολουθούμενο στην τέταρτη από το ΔΗΚΟ (6,5% – 9,5%).
Το κόμμα του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου φαίνεται να κατατάσσεται πέμπτο, με ποσοστό από 4,4% έως 7,4%.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Ελίκκος Ηλία, μέχρι τις 9 το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα κόμματα που θα μπουν στη νέα Βουλή και με πόσες έδρες, ενώ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας θα γνωρίζουμε τα ονόματα των 56 νέων βουλευτών.
- Δείτε επίσης: Κύπρος: «Η αποχή δεν είναι επιλογή» το μήνυμα Χριστοδουλίδη – Στις 18:00 κλείνουν οι κάλπες







