7-7-2020

Ιταλία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα, μειώθηκαν οι νεκροί – Ο Αντρέα Μποτσέλι έγινε δωρητής πλάσματος!

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι μετέβη σήμερα σε νοσοκομείο της Πίζα, με σκοπό να δωρίσει πλάσμα αίματος, στα πλαίσια πειραματικής φάσης για την θεραπεία του ιού.

Ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι ο ίδιος, η σύζυγός του, καθώς και τα δυο του παιδιά του προσβλήθηκαν από τον ιό, αλλά μπόρεσαν να γίνουν καλά χωρίς να χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του εξακολουθεί να σημειώνεται μείωση των νεκρών, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους μόλις 78 άνθρωποι, καταγράφηκαν 397 νέα κρούσματα και 2.677 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό, με το συνολικό αριθμό των περιστατικών κορωνοϊού να φτάνει τα 230.555, τους Ιταλούς που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό να ανέρχονται σε 32.955 και εκείνους που έχουν ιαθεί, να φτάνουν τους 144.658.

Στο μεταξύ, 521 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε νοσοκομείο έχουν εισαχθεί συνολικά 7.917 ασθενείς, ενώ για 44.504 ασθενείς έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χαμηλότερος από την αρχή των μετρήσεων, με τους Ιταλούς πνευμονολόγους, πάντως, να προβλέπουν ότι το 30% των ασθενών που κατάφεραν να θεραπευθούν από τον κορωνοϊό, θα πάσχει, στο εξής, από χρόνια πνευμονικά προβλήματα και, για το λόγο αυτό, να ζητούν την ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ