Με απόφαση δικαστηρίου Γαλλική ασφαλιστική θα πληρώσει ζημιές του lockdown σε εστιάτορα!

Must Read

Ανοίγει «πληγές» -καταπώς φαίνεται, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο για τις ασφαλιστικές εταιρίες- η απόφαση δικαστηρίου στη Γαλλία, που έκρινε πως η AXA θα πρέπει, τελικά, να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος από τις αποζημιώσεις για τη διακοπή δραστηριότητας, σε κάποιους ιδιοκτήτες εστιατορίων στη χώρα!

Συγκεκριμένα, δικαστήριο αποφάσισε πως η γαλλική εταιρία θα πρέπει να καταβάλει σε ιδιοκτήτη εστιατορίου τα έσοδα δύο μηνών που έχασε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και αρχικά η AXA είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της δεν καλύπτει διακοπή δραστηριότητας λόγω υγειονομικής κρίσης.

Ο Στεφάν Μανιγκόλντ, ιδιοκτήτης τεσσάρων εστιατορίων στο Παρίσι, ο οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας, δήλωσε στο Reuters ότι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι συνεργάτες του έχουν λάβει τηλεφωνήματα από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, ζητώντας λεπτομέρειες για το συμβόλαιό του και την απόφαση του δικαστηρίου.

«Αυτή η απόφαση στο Παρίσι έχει παγκόσμια απήχηση», είπε χαρακτηριστικά. Στη Βρετανία, η ρυθμιστική Αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στράφηκε επίσης στα δικαστήρια, ζητώντας σαφήνεια ως προς το εάν οι ασφαλιστικές εταιρίες θα πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, σε μικρές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This