Φρικτός θάνατος Αφροαμερικανού – Αστυνομικός τον πάτησε στο λαιμό! Συγκλονίζει το βίντεο

Must Read

Σοκάρει ο θάνατος -προϊόν αστυνομικής βίας- ένος έγχρωμου στις ΗΠΑ. Ο Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη από τις αρχές επειδή κυκλοφορούσε μεθυσμένος, και ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει πετώντας τον στο έδαφος και βάζοντας το γόνατο στο λαιμό του.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, φαίνεται ο άτυχος Αφροαμερικανός να φωνάζει και να διαμαρτύρεται πως δεν μπορεί να πάρει ανάσα, αλλά ο αστυνομικός του λέει να κάτσει ήσυχος. Ένας άλλος αστυφύλακας προσπαθεί να κρατήσει σε απόσταση τους περαστικούς που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και ξαφνικά ο Τζορτζ Φλόιντ παύει να αντιδρά.

«Δεν αναπνέει πια, δεν κινείται, πάρτε τον σφυγμό του», επαναλαμβάνει ένας άνδρας.  Οι αστυνομικοί  είναι ατάραχοι και απλά περιμένουν το ασθενοφόρο που φτάνει μετά από αρκετά λεπτά. Ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Mινεάπολις, όπου πέθανε λίγο αργότερα.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της περιοχής που έγινε το συμβάν και ξέσπασαν επεισόδια, όταν η αστυνομία πέταξε δακρυγόνα εναντίον τους. Επίσης, έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών, ενώ το πλήθος βομβάρδιζε τους αστυνομικούς πετώντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι ο άνδρας αντιστάθηκε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν, επειδή κυκλοφορούσε μεθυσμένος στον δρόμο. Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στο συμβάν αποπέμφθηκαν.

https://twitter.com/Atlantide4world/status/1265296372267433992

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με κολοσσούς αναψυκτικών

Η αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία» φέρνει στο φως το πάρτι των πολυεθνικών, καθώς δεν διαθέτουν την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος»

More Articles Like This