ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΒρετανία: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» - Αστυνομικοί συνέλαβαν ετοιμοθάνατο νεαρό

Βρετανία: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Αστυνομικοί συνέλαβαν ετοιμοθάνατο νεαρό

Ο 18χρονος Χένρι Νόβακ πέρασε τις τελευταίες του στιγμές προσπαθόντας να πείσει τους ένστολους ότι δεν είναι ρατσιστής

Τεράστιες αντιδράσεις και σφοδρές επικρίσεις κατά της βρετανικής αστυνομίας έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του βίντεο από την κάμερα σώματος ένστολου, το οποίο αποκαλύπτει τη στιγμή που αστυνομικοί περνούν χειροπέδες στον 18χρονο φοιτητή Χένρι Νόβακ, την ώρα που εκείνος βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος και πέθαινε, έχοντας δεχθεί δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από έναν 23χρονο Ινδό Σιχ.

Η άγρια δολοφονία και η καταδίκη του δράστη

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2025 στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, όταν ο άτυχος έφηβος επέστρεφε στο σπίτι του από νυχτερινή έξοδο. Ο 18χρονος παρατήρησε τον 23χρονο Σιχ, Βίκρουμ Ντίγκουα, να κυκλοφορεί στον δρόμο κρατώντας σε κοινή θέα ένα μεγάλο παραδοσιακό μαχαίρι και άρχισε να τον καταγράφει με το κινητό του. Μόλις ο δράστης το αντιλήφθηκε, καταδίωξε με μανία τον φοιτητή και του κατάφερε τέσσερα θανάσιμα πλήγματα, παρά την προσπάθεια του θύματος να διαφύγει. Για την πράξη του αυτή, ο Ντίγκουα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή παραμονής στη φυλακή τα 21 έτη.

Η πλεκτάνη της οικογένειας και οι ψευδείς καταγγελίες περί ρατσισμού

Η δίκη αποκάλυψε μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης από τους συγγενείς του δολοφόνου, με επικεφαλής τη μητέρα του, Κίραν Κάουρ. Η οικογένεια αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο από την τσέπη του βαριά τραυματισμένου αγοριού για να εξαφανίσει το βίντεο της επίθεσης, έκρυψε το φονικό όπλο και κάλεσε την αστυνομία, στήνοντας μια ολόκληρη σκευωρία. Ισχυρίστηκαν ψευδώς στους αστυνομικούς ότι ο έφηβος ήταν μεθυσμένος, ότι επιτέθηκε στον 23χρονο, του αφαίρεσε το τουρμπάνι και του έκανε ρατσιστική επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειροπέδες και χλευασμός αντί για πρώτες βοήθειες

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πείστηκαν αμέσως από τους ισχυρισμούς της οικογένειας του Σιχ. Αντί να προσφέρουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες στο θύμα που αιμορραγούσε ακατάσχετα, επέλεξαν να του περάσουν χειροπέδες. Το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως επιβεβαιώνει την τραγικότητα των τελευταίων στιγμών του Χένρι Νόβακ, ο οποίος με την τελευταία του ανάσα προσπαθούσε μάταια να εξηγήσει στους ένστολους ότι δεν έκανε τίποτα ρατσιστικό, την ίδια ώρα που οι συγγενείς του εγκληματία τον χλεύαζαν προκλητικά μπροστά στις αρχές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης