Από την πανδημία στην επιδημία… απολύσεων και περικοπών (και) στον κλάδο των αερομεταφορών

Must Read

Σαν βόμβα και στον κλάδο των αερομεταφορών έπεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς όλες, σχεδόν, οι εταιρίες βρίσκονται, αν όχι αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεοκοπίας, τουλάχιστον με τεράστιες «τρύπες» στα οικονομικά τους, που πολύ δύσκολα θα κλείσουν.

Ενώ οι ζημίες που καταγράφονται είναι ήδη τεράστιες, την Τετάρτη η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co ανακοίνωσε ότι καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και απολύει 6.770 εργαζομένους, καθώς προσπαθεί να αναδιοργανωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, ενώ στελέχη της δεν έκρυβαν το γεγονός ότι, κατά το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσουν και σε άλλες «αρκετές χιλιάδες επιπλέον απολύσεις».

Η οικονομική κρίση που «γέννησε» η πανδημία, αποτέλεσε το δεύτερο χτύπημα για την Boeing Co, που ήδη προσπαθούσε να ξεπεράσει τους κλυδωνισμούς από την καθήλωση του 737 MAX, μετά τα δύο -μέσα σε ένα πεντάμηνο του 2019- αεροπορικά δυστυχήματα με «πρωταγωνιστή» το νέο «καμάρι» της αεροπορικής βιομηχανίας.

Εξάλλου, την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι και η κρατική αεροπορική εταιρία Kuwait Airways σχεδιάζει να απολύσει 1.500 εργαζομένους, το 25% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή, εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This