Πέθανε στα 112 χρόνια του ο γηραιότερος άνδρας στη γη (video)

Must Read

Έφυγε σε ηλικία 112 ετών ο Μπομπ Γουέιτον, που ήταν ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο. Ο Βρετανός ηλικιωμένος, που παρά τα… χρονάκια του κρατιόταν καλά και τα είχε… 400, έχει αναγνωριστεί από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη, τίτλο που αμφισβητεί ο Νοτιοαφρικανός Φρέντι Μπλομ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έκλεισε τα 116 στις 8 Μαΐου.

Ο Γουέιτον πέθανε ήσυχα στον ύπνο του μέσα στο σπίτι του στο Άλτον του Χαμσάιρ, στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο Μπομπ Γουέιτον γιόρτασε τα τελευταία γενέθλιά του στις 29 Μαρτίου σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, για την οποία σχολίασε ότι «ο κόσμος έχει κάπως αναστατωθεί».

Αρνήθηκε όμως να δεχτεί μια ευχετήρια κάρτα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφενός επειδή του είχε ήδη στείλει τουλάχιστον 10 τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου επειδή το έξοδο θα το επωμίζονταν οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1908 στο Γιορκσάιρ, σε μια πολυμελή οικογένεια. Είχε έξι αδέλφια και απέκτησε τρία παιδιά, 10 εγγόνια και 25 δισέγγονα.

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Κάνε Τανάκα από την Ιαπωνία, που τον Ιούνιο θα γίνει 117 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This