«Κόλαση» και πάλι η Μινεάπολις! Φωτιές και συγκρούσεις με αστυνομικούς για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ (video)

Must Read

Πεδίο μάχης και πάλι η Μινεάπολις με τους αγανακτισμένους πολίτες να βροντοφωνάζουν κατά του ρατσισμού και να συγκρούονται με την αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Όπως και τα δυο προηγούμενα εικοσιτετράωρα έτσι και χθες η πόλη βρισκόταν σε… πόλεμο. Φωτιές παντού και μάλιστα ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, το οποίο πυρπόλησαν οι διαδηλωτές, που συγκρούστηκαν με την αστυνομία, στήνοντας οδοφράγματα.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Ουάλτς, βλέποντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει κινητοποίησε την Εθνοφρουρά, ώστε να επιβάλει την τάξη. «Δυστυχώς, ορισμένα άτομα έχουν εμπλακεί σε παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, όπως εμπρησμούς, ταραχές, λεηλασίες και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Αυτές οι δραστηριότητες απειλούν την ασφάλεια των νόμιμων διαδηλωτών και άλλων κατοίκων στη Μινεσότα και οι πρώτοι διαδηλωτές έχουν ήδη τραυματιστεί», τόνισε ο κυβερνήτης.

Δεν ήταν μόνο η Μινεάπολις που διαμαρτυρήθηκε για τον θάνατο του Τζόν Φόιντ, από το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού να του πιέζει το λαιμό του επί οκτώ λεπτά. Παρόμοια η κατάσταση υπήρξε και στη Νέα Υόρκη όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Τουλάχιστον 30 συλλήψεις στην περιοχή του Μανχάταν, καθώς διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με έναν να τραυματίζεται.

Ο Τζορτζ Φλόιντ ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει πετώντας τον στο έδαφος και βάζοντας το γόνατο στο λαιμό του. O Αφροαμερικάνος παρότι διαμαρτυρόταν πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει δεν συγκίνησε τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Mινεάπολις, όπου πέθανε λίγο αργότερα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

https://twitter.com/Atlantide4world/status/1265296372267433992

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This