Μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς Τραμπ και Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Βρείτε τα, γιατί ο ιός δεν αστειεύεται!

Must Read

Την υποστήριξή της προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επανέλαβε την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας ταυτόχρονα τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους να τερματίσουν τη σχέση τους με τον οργανισμό, ένεκα του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Όπως ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Γιόζεπ Μπορέλ: «Ο ΠΟΥ πρέπει να συνεχίσει να μπορεί να ηγείται της διεθνούς αντίδρασης απέναντι στις πανδημίες, τις σημερινές και τις μελλοντικές. Για τον λόγο αυτό, η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων μας είναι απαραίτητη και απαιτούμενη. Απέναντι σε αυτήν την παγκόσμια απειλή, τώρα είναι η ώρα για ενισχυμένη συνεργασία και για κοινές λύσεις. Οι ενέργειες που αποδυναμώνουν τα διεθνή αποτελέσματα θα πρέπει να αποφεύγονται. Σε αυτό το πνεύμα, καλούμε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους».

Για λογαριασμό της Ευρώπης δε, σημείωναν επιπλέον πως «η Ε.Ε. συνεχίζει να στηρίζει τον ΠΟΥ και έχει ήδη προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση».

Πισωγύρισμα για την παγκόσμια υγεία

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος τόνισε μέσω Twitter πως, η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ αποτελεί «σοβαρό πισωγύρισμα για την παγκόσμια υγεία».

Αξίζει να σημειωθεί πως, η αντίδραση των Ευρωπαίων ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει η χώρα από τον ΠΟΥ, στον οποίο εντάχθηκε το 1948, και να ανακατευθύνει κεφάλαια από αυτόν προς άλλους οργανισμούς, κατηγορώντας την υπηρεσία του ΟΗΕ ότι έχει γίνει «μαριονέτα» της Κίνας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This