Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Το υπερόπλο της Κίνας κατά των ΗΠΑ και του Τραμπ

Must Read

ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSBREAK.GR

Το ξέσπασμα της πανδημίας εγινε αιτία για να εκδηλωθεί ένας ανελέητος πόλεμος της Αμερικανικής ηγεσίας κατά της Κίνας, με παράπλευρη απώλεια τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Άλλωστε ο Πρόεδρος Τραμπ από την πρώτη στιγμή δεν είχε κρύψει την διάθεση του για μετωπική σύγκρουση με τον γίγαντα της Ασίας, κατηγορώντας μάλιστα τους προκατόχους του για την γιγάντωση της Κίνας ως οικονομικη υπερδύναμη.

Οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα και ο ανελέητος πόλεμος όπου η αμερικανική εξωτερική πολιτική διατηρούσε ερείσματα, προκειμένου να αποτραπεί η κινεζική επέλαση, θύμισε εποχές ψυχρού πολέμου. Οι πιέσεις που ασκούσε ο αμερικανικός παράγοντας σε τρίτες χώρες για να ακυρωθούν κινεζικές επενδύσεις και να αποκλειστούν κινεζικοί κολοσσοί από δημόσιους διαγωνισμούς, ειδικά σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, ήταν φανερός και ανελέητος.

 

Η κινεζική αντεπίθεση με όπλο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

 

Όμως, σύμφωνα με ανώτατες διπλωματικές πηγές, η Κίνα ετοιμάζει σφοδρή αντεπίθεση, που ειναι ικανή να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμια ανατροπή στην ισορροπία δυνάμεων, όπως και ανατροπή του ίδιου του Προέδρου Τραμπ, τον οποίο θεωρεί την μέγιστη απειλή.

Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κίνα έχει διαθέσει αστείρευτους πόρους προκειμένου να ανακαλύψει το εμβόλιο για την Πανδημία. Διαθέτει δε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να είναι η πρώτη χώρα που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό, άρα προηγείται στις έρευνες. Είναι θέμα χρόνου να το εχει έτοιμο, εάν δεν το έχει ήδη!

Ποιό θα είναι το επόμενο της βήμα; Μα να εκχωρήσει το εμβόλιο ΔΩΡΕΑΝ στον ΠΟΥ! Στον ΠΟΥ με τον όποιον η Αμερική έκοψε καθε σχέση, με εντολή Τραμπ! Και μάλιστα, στόχος των Κινέζων ειναι να προβούν σε αυτή την κίνηση κατα την προεκλογική περίοδο των αμερικανικών εκλογών, δίνοντας έτσι ένα ασύμμετρο χτύπημα στον ίδιο τον Τραμπ. Που τότε θα εμφανίζεται ως ικέτης απέναντι στον ΠΟΥ που ο ίδιος είχε απορρίψει, ενώ η Κίνα θα παρουσιάσει ένα πρόσωπο παγκόσμιας υπερδύναμης με επιστημονική υπέροχη αλλά κυρίως, ανθρώπινο.

Θα καταστήσει εαυτόν πλανητική ηγέτιδα, δίνοντας μάλιστα ένα ασύμμετρο χτύπημα στις πολυεθνικές του φαρμάκου που προσδοκούν υπερκέρδη απο την παραγωγή και διάθεση εμβολίου, ενώ η Κίνα θα το διαθέσει δωρεάν!

Τι πιο συντριπτικό χτύπημα…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This