Στις φλόγες οι ΗΠΑ! Φωτιές, λεηλασίες και συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές (video)

Must Read

Οι εικόνες χάους συνεχίζονται σε ολόκληρη την Αμερική, με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ. Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα επεισόδια που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τους διαδηλωτές προχωρούν σε λεηλασίες, να καίνε αυτοκίνητα και καταστήματα, να…. παίζουν πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς και οι τελευταίοι να απαντούν με χημικά και πλαστικές σφαίρες.

https://twitter.com/RT_com/status/1267058869727047680

Στο μεταξύ έγινε σήμερα γνωστό πως στο υπόγειο καταφύγιο φυγαδεύτηκε την Παρασκευή για κάποιο χρονικό διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του, όταν οι διαδηλωτές πολιορκούσαν τον Λευκό Οίκο. Αυτό αποκάλυψε το CNN, ενώ το ίδιο ανέφερε και η εφημερίδα New York Times.

Ο Τραμπ κρύφτηκε εκεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, πριν μεταφερθεί ξανά στον επάνω όροφο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μιλώντας στο δίκτυο CNN, αποκάλυψε ότι η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκαν επίσης στο καταφύγιο. Η ίδια πηγή είπε ότι όταν οι αρχές μετακινούν τον πρόεδρο Τραμπ σε καταφύγιο, μετακινούν όλους τους συγγενείς του στο Λευκό Οίκο.

https://twitter.com/AustinDMarshall/status/1266577268102631424

Χθες τη νύχτα το πλήθος των διαδηλωτών εκτός του Λευκού Οίκου ήταν μεγάλο. Συγκεντρώθηκαν μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του Φλόιντ έκαψαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τον Λευκό Οίκο. Επίσης, αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά στην πόλη για να ενισχύσει την αστυνομία.

Λεηλασίες καταστημάτων αναφέρθηκαν στη Σάντα Μόνικα, παραθαλάσσια πόλη σε μικρή απόσταση από το Λος Άντζελες. Το απόγευμα της Κυριακής, τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με ανθρώπους να ορμούν σε καταστήματα σε πεζόδρομο στη Σάντα Μόνικα. Αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου και το πλήθος φάνηκε να σκορπίζει. Στο κέντρο του Λος Άντζελες ταυτόχρονα βρισκόταν σε εξέλιξη μαζική πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού.

Οδηγός βυτιοφόρου έπεσε με το όχημά του σε πλήθος διαδηλωτών σε κλειστό αυτοκινητόδρομο στη Μινεάπολη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ωστόσο, όταν κατέβηκε από το όχημα υπέστη ξυλοδαρμό από διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This