Καμικάτσου: Η πρώτη πόλη χωρίς σκουπίδια

Must Read

Το Καμικάτσου της Ιαπωνίας, μια μικρή πόλη 1529 κατοίκων, είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα καταφέρει το ακατόρθωτο: να έχει μηδενικά απόβλητα!

Η μικρή πόλη ξεκίνησε τη προσπάθεια για μηδενικά απόβλητα το 2003 και το 2016 είχε καταφέρει να μειώσει την ποσότητα των ετήσιων αποβλήτων της από τους 500 τόνους στους 300.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι το τέλος του χρόνου το Καμικάτσου θα έχει καταφέρει και επίσημα να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο με μηδενικά απορρίμματα!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο Καμικάτσου δεν υπάρχει υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων. Ενώ το 20% των κατοίκων προτιμούν να θάβουν τα σκουπίδια τους σε προσωπικούς τους χώρους (κήπους, χωράφια κλπ), το 80% των κατοίκων μαζεύουν μόνοι τους  τα απορρίμματα τους και τα μεταφέρουν  στο κέντρο συλλογής. Εκεί τα απορρίμματα χωρίζονται σε 45 διαφορετικές κατηγορίες και αποστέλλονται για ανακύκλωση.

Δύο εργαζόμενοι στην υπηρεσία ανακύκλωσης πάνε στο Καμικάτσου κάθε εβδομάδα και βοηθούν τους ντόπιους να ξεχωρίσουν τα σκουπίδια τους.

Παράλληλα οι κάτοικοι διαθέτουν πολλά από τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πια στα καταστήματα που εμπορεύονται μεταχειρισμένα είδη και έτσι τίποτα δεν πάει χαμένο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This