8-7-2020

Αυτό είναι το υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου που φυγαδεύτηκε ο Τραμπ (video)

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών φυγάδευσαν άρον άρον τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια στη Μινεσότα, μετά τις διαμαρτυρίες για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, σύμφωνα με του «New York Times».

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε για διάστημα περίπου μιας ώρας στο μυστικό καταφύγιο που βρίσκεται κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, η ακριβής τοποθεσία του οποίου είναι απόρρητη.

Το Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (PEOC) όπως ονομάζεται βρίσκεται πέντε ορόφους κάτω από το έδαφος, η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μέσω μυστικών σηράγγων. Το καταφύγιο μπορεί να αντέξει ακόμα και πυρηνική καταστροφή.

Το PEOC κατασκευάστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πολέμο για την προστασία του τότε προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ και χρησιμοποιήθηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου καθώς υπήρχε ο φόβος ότι ο Λευκός Οίκος θα είναι ο επόμενος στόχος.

Σε βιβλίο της η Λόρα Μπους είχε αναφέρει ότι διαθέτει βαριές πόρτες από χάλυβα που έκλειναν αεροστεγώς όπως και μηχανολογικό εξοπλισμό στο υπόγειο κέντρο διοίκησης.

«Το καταφύγιο τελικά ολοκληρώθηκε προς το τέλος της θητείας του Ομπάμα. Μπορεί να στεγάσει το προσωπικό ολόκληρης της Δυτικής Πτέρυγας σε περίπτωση επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής», σύμφωνα με τον ο συγγραφέα Ρόναλντ Κέσλερ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ