O Σπάικ Λι συγκλονίζει με το σκληρό βίντεο-«αφιέρωμα» στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Must Read

Αν υπάρχει έστω ένας που να μπορεί να αποτυπώσει όλη τη φρίκη της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Σπάικ Λι!

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, για τη δουλειά του στο «BlacKkKlansman» (2018) κινηματογραφιστής, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο διάρκειας ενάμιση λεπτού για τη δολοφονία του Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Will history stop repeating itself?» (Θα σταματήσει η ιστορία να επαναλαμβάνεται;).

Στο εν λόγω φιλμάκι αντιπαραβάλλονται εικόνες από τη δολοφονία του Φλόιντ, από τη δολοφονία του Έρικ Γκάρνερ, καθώς και από εκείνη του Ρέιντιο Ραχίμ από την -πάντα επίκαιρη- ταινία του ιδίου Λι, «Do the Right Thing» (1989).

«Τρία αδέλφια: Ο Ρέιντιο Ραχίμ, ο Έρικ Γκάρνερ και ο Τζορτζ Φλόιντ», έγραψε στο σχόλιο του βίντεο ο -πάντα- οργισμένος δημιουργός, με τις σκηνές από τις δύο πραγματικές και τη μία κινηματογραφική δολοφονία να εναλλάσσονται, οδηγώντας στη στιγμή όπου ο Γκάρνερ και ο Φλόιντ χάνουν τη ζωή τους από αστυνομικούς. Λιγότερα από δύο λεπτά «ωμής» βίας, αρκούν για να περιγράψουν όλα τα συναισθήματα που προκαλούν τα γεγονότα αυτά.

«Δεν είμαι έτοιμος να πάω πουθενά»

Επιπλέον, με την επερχόμενη ταινία του «Da 5 Bloods» να ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 12 Ιουνίου, ο Λι δηλώνει ότι είναι εναντίον της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, δηλώνοντας στο Vanity Fair: «Δεν θα πάω σε σινεμά. Δεν θα πάω στο Μπρόντγουεϊ, Δεν θα πάω στο γήπεδο. Ο ιός είναι αδίστακτος. Ο ιός δεν “παίζει”. Αν είσαι απρόσεκτος, θα πεθάνεις. Δεν είμαι έτοιμος να πάω πουθενά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπάικ Λι υποστήριξε ένθερμα την απόφαση του Φεστιβάλ Καννών να ακυρώσει το φετινό event, στο οποίο θα ήταν Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This