Χάος στις ΗΠΑ! Σε συναγερμό οι Αρχές για την κηδεία και τις δεήσεις υπέρ του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Must Read

Το χάος συνεχίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για 8η μέρα, με αφορμή την δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό -πρώην πλέον- αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πράξη την απειλή του, ότι θα κατεβάσει τον στρατο στο δρόμο. Και αυτό διότι 1.600 στρατιώτες βρίσκονται πλέον μια «ανάσα» από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος βρίσκεται σε κλοιό διαδηλωτών.

Απ’ άκρη σ’ άκρη στην Αμερική οι διαδηλωτές αγνόησαν τις εντολές για απαγόρευση κυκλοφορίας και έτσι χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους με αποτέλεσμα να υπάρχουν ταραχές, πετροπόλεμος και βανδαλισμοί ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν ακόμα νεκρό στην Νέα Υόρκη.

1600 στρατιώτες στο Λευκό Οίκο

Για τους 1600 στρατιώτες που έχουν μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, διευκρίνισε ότι έχουν μεταφερθεί σε «στρατιωτικές βάσεις» της περιφέρειας της Ουάσιγκτον, και όχι «μέσα» στην Ουάσιγκτον τονίζοντας ότι ο στρατός έχει τεθεί σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού», αλλά δεν «συμμετέχουν» σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ένας νεκρός και τραυματίες στη Νέα Υόρκη

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν την Τρίτη άνδρα ο οποίος άνοιξε πυρ στη συνοικία Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο άνδρας φέρεται να άνοιξε πυρ περί τις 21:00 εναντίον δύο προσώπων. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ένοπλο, ο οποίος υπέκυψε αργότερα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Σε συναγερμό οι Αρχές για την 9η Ιουνίου

Ο προβληματισμός όμως και οι φόβοι των αρχών επικεντρώνεται στο «αύριο» δηλαδή στην 9η Ιουνίου μια και είναι η ημέρα που θα τελεστεί η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στην πόλη όπου μεγάλωσε. Προηγουμένως θα γίνουν άλλες δύο επιμνημόσυνες τελετές, στη Μινεάπολη, αύριο Πέμπτη, και στη Βόρεια Καρολίνα, από όπου καταγόταν, το Σάββατο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This