Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία για περιστατικό ομηρίας σε τράπεζα του Ρέγκενσμπουργκ, με τον ύποπτο, ο οποίος φέρεται να είναι οπλισμένος με μαχαίρι, να έχει τραυματίσει σοβαρά έναν από τους ομήρους.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με την τοπική Αστυνομία να επισημαίνει πως η κατάστασή του είναι εξαιρετικά σοβαρή. «Το άτομο είναι βαριά τραυματισμένο. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να θεωρούμε πιθανό να καταλήξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
+++ POLIZEIEINSATZ +++
Wir sind in Regensburg in der Stromerstraße mit zahlreichen Kräften vor Ort. Bitte meidet den Bereich und haltet die Anfahrtswege frei.
Wir informieren euch hier weiter. pic.twitter.com/MJ9mttP7Xp
— Polizei Oberpfalz (@polizeiopf) July 23, 2026
Οι Αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, ότι στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να διατηρούν ελεύθερους τους δρόμους πρόσβασης για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ελικόπτερο πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα.
Αδύνατη η επικοινωνία με τον ύποπτο
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρέγκενσμπουργκ ανέφερε στο WELT TV ότι στην επιχείρηση συμμετέχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ στο σημείο έφτασε και η ειδική μονάδα SEK. «Βρισκόμαστε περιμετρικά του σημείου με πάρα πολλές δυνάμεις. Η SEK μόλις έφτασε και θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με τον φερόμενο ως δράστη. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επικοινωνήσουμε μαζί του», δήλωσε.
Η πρώτη κλήση προς την αστυνομία έγινε στις 14:50 (τοπική ώρα), ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να ενισχύονται, καθώς η αστυνομική επιχείρηση παραμένει σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν έχει διατυπώσει κανένα αίτημα.
*φωτο αρχείου







