Brexit: Η Γερμανία «πιέζει» την Ευρώπη να προετοιμάσει την άτακτη έξοδο της Βρετανίας

Must Read

Η πανδημία μπορεί εδώ και αρκετούς μήνες να είναι ο ουσιαστικός πονοκέφαλος του Μπόρις Τζόνσον, παρόλα αυτά το Brexit είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα τόσο της ΕΕ όσο και της Γερμανίας.

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσιεύματα του γερμανικού πρακτορείου Reuters η Κυβέρνηση του Βερολίνου ωθεί τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε να προετοιμαστούν για μία άτακτη έξοδο της Βρετανίας απο την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρις συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το ρεπορτάζ του Reuters κάνει αναφορά σε μη δημοσιευμένα έγγραφα του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών που δηλώνουν έντονη αμφιβολία για τις προοπτικές επίτευξης μιας συμφωνίας ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τον οπτιμισμό που δείχνει ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανία έφυγε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου του 2020, ωστόσο την σχέση της με την Ένωση ορίζει μια μεταβατική συμφωνία που στην ουσία δεν έχει αλλάξει ακόμη την σχέση των δύο πλευρών με αποτέλεσμα το Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι τυπικά στην Ένωση αλλά ωστόσο στις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να είναι ως ενα θα ήταν ακόμη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει πως η χώρα του δεν επιθυμεί να συνεχίσει και μετά το τέλος του έτους με την μεταβατική συμφωνία. Μάλιστα την Δευτέρα προέβει σε δηλώσεις αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας τον Ιουλίου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα γερμανικά έγγραφα που προβλέπουν πως στα πλαίσια γενικευμένων απειλών του Λονδίνου απέναντι στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών αναμένεται να φουντώσουν από τον Σεπτέμβριο.

Με τις δύο πλευρές να έχουν τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και τον χρόνο να λιγοστεύει όλο και πιο γρήγορα υπάρχουν ανησυχίες πως η απόφαση της Βρετανίας να μην επεκτείνει την μεταβατική συμφωνία θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στο χείλος του γκρεμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This