Η Παλαιστίνη τα… γυρίζει για το deal με την Τουρκία: «Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου»

Must Read

Σε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του συναδέλφου του στην Άγκυρα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους -με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου-, προέβη τη Δευτέρα με δήλωσή του ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την παντελώς άστοχη, όσο και αβάσιμη τοποθέτηση του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος μίλησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και άναψε «φωτιές», καθώς ανέφερε ότι η χώρα του έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με τη γείτονα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε ενεργειακό επίπεδο στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τουμπάσι έδωσε σαφείς διευκρινίσεις.

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) εκεί περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών, στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και στα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ», σημείωσε.

Επίσημες θέσεις

Τόνισε, επίσης, ότι «η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοσιογράφων και των ελληνικών ΜΜΕ, και οποιεσδήποτε επίσημες θέσεις αφορούν τα ελληνικά παλαιστινιακά θέματα εκφράζονται μόνο από τον πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα και το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This