ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στη Κίνα

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επαίνεσε την αυστηρότερη στάση της Βρετανίας απέναντι στην Κίνα, καθώς οι διατλαντικοί σύμμαχοι έδειξαν ότι σχεδιάζουν πιο συντονισμένη δράση εναντίον του Πεκίνου.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι θέλει να οικοδομήσει έναν «συνασπισμό» που θα κατανοεί την «απειλή» που θέτει η Κίνα στον ελεύθερο κόσμο, μετά από συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομινίκ Ραμπ, την Τρίτη στο Λονδίνο. Σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους, ο Ραμπ πρότεινε να ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες στην επόμενη συνάντηση του G7.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε αφού τόσο το Λονδίνο όσο και η Ουάσινγκτον ενέτειναν την κριτική τους για την δημιουργία ενός νέου νόμου από το Πεκίνο για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, στα πλαίσια της αυξημένης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο απέκλεισε την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Huawei από τα ασύρματα δίκτυα 5G της χώρας, επικαλούμενη τον κίνδυνο που θέτει μια εταιρεία υποστηριζόμενη από την αυταρχική κινεζική κυβέρνηση για την ασφάλεια των ασύρματων δικτύων της Βρετανίας. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επίσης κάνει σφοδρές επιθέσεις κατά της κινεζικής κυβέρνησης εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού.

«Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να συγχαρώ τη βρετανική κυβέρνηση για την άμεση και αποτελεσματική απάντηση της απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις της Κίνας», δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου στο περίτεχνο πράσινο δωμάτιο του Lancaster House, στο κεντρικό Λονδίνο. «Υποστηρίζουμε αυτές τις κυρίαρχες επιλογές. Πιστεύουμε, καλώς έγιναν» είπε ο Πομπέο.

Ο Ραμπ επέμεινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε αναγκαστεί να κινηθεί εναντίον της Huawei από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της εταιρείας ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό της Huawei από το δίκτυο 5G της Βρετανίας.

Ο Πομπέο είπε ότι θέλει «κάθε έθνος που κατανοεί την ελευθερία και τη δημοκρατία» να καταλάβει «την απειλή που θέτει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα» και να συνεργαστεί για να την αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This