Έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Must Read

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έσπευσε να ευχαριστήσει τηλεφωνικώς τον Ταγίπ Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμέλα στην Τραπεζούντα μετά τις εργασίες αποκατάστασης στη Μονή.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και την τουρκική προεδρία, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρόεδρος Ερντογάν για τις εργασίες αποκατάστασης της Μονής.

Το περίεργο είναι, πως σε αυτή τη συνομιλία δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα, ότι δηλαδή στις 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Ορθόδοξη Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

Εκτός και αν δεν έγινε καμία αναφορά, λόγω της παρακάτω ανακοίνωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Δε θα πραγματοποιηθεί εφέτος η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου.

Τοῦτο φέρον εἰς γνῶσιν τῶν ἐνδιαφερομένων τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἐπικαλεῖται ἐπ᾿ αὐτούς καί ἐπί πάντας τήν χάριν καί τήν ἄμαχον προστασίαν τῆς Παναγίας τῆς Σουμελιώτισσας.

Τῇ 28ῃ Ἰουλίου 2020

Ἐκ τῆς Μεγάλης Πρωτοσυγκελλίας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This