Συναγερμός στον πλανήτη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού – «Φαγωμάρα» ανάμεσα στις χώρες για τις ταξιδιωτικές συστάσεις!

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει -ξανά- τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας.

Η πανδημία Covid-19, η οποία, ενώ ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 659.000 ανθρώπους, συνεχίζει να απειλεί την παγκόσμια κοινότητα με αποτέλεσμα οι περισσότερες χώρες να σπεύδουν άμεσα να επαναφέρουν πολλά από τη δέσμη των περιοριστικών μέτρων που ήταν σε ισχύ την περίοδο του lockdown, θέλοντας να περιορίσουν τη ζημιά εν μέσω θέρους.

Ήδη σε πολλές περιπτώσεις έχουν δοθεί εντολές να επεκταθεί κατά το δυνατό περισσότερο η χρήση της μάσκας ως μέτρο προφύλαξης, ενώ μέτρα λαμβάνονται και για τις μετακινήσεις, καθώς πολλές χώρες είτε περιορίζουν δραστικά τα ταξίδια τουριστών, αποφασίζοντας κλείσιμο των συνόρων τους, είτε βάζουν σοβαρούς περιορισμούς σε αυτά.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Γερμανία, όπου πριν από λίγο καιρό η κατάσταση χαρακτηριζόταν «απολύτως ελεγχόμενη», το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI), σήμανε συναγερμό την Τρίτη, μετά τον ρυθμό αύξησης των νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19. «Καταφέραμε να διατηρήσουμε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σταθερό επί πολλές εβδομάδες… αλλά παρατηρούμε μία αύξηση των κρουσμάτων και αυτό εδώ και πολλές ημέρες», δήλωσε ανήσυχος ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ, συνιστώντας την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής με το πλύσιμο των χεριών, τον καλό αερισμό των κλειστών χώρων, αλλά κυρίως τη χρήση μάσκας.

Μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

«Έχουμε κανόνες, όπως η διατήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,50 μέτρου από τον διπλανό μας. Αν δεν είναι δυνατή η τήρηση της απόστασης, συνιστούμε τη χρήση μάσκας, χωρίς να έχει σημασία αν πρόκειται για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίλερ.

Και στην Ισπανία όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε την Τρίτη να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους στην πρωτεύουσα, ενώ τέθηκε ως ανώτατο όριο για τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων τα 10 άτομα.

Αυτά συμβαίνουν ενώ ο κλάδος του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται άγρια από τις επιπτώσεις της πανδημίας και στην οικονομία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεχιζόταν χθες η κόντρα ανάμεσα στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο -έπειτα από τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης να μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ταξίδι τους στην Ισπανία.

Άδικη απόφαση

Η απόφαση της Βρετανίας να επιβάλλει καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες από την Ισπανία είναι άδικη, δήλωνε χθες ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, εκφράζοντας συνάμα τη δυσαρέσκειά του και για τις ταξιδιωτικές συστάσεις των Γερμανών, που κάλεσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν μη αναγκαία ταξίδια προς την Αραγονία, την Καταλονία και τη Ναβάρα, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα 130 χωρών (εξαιρούνται αυτές της Ε.Ε.), με τον χαρακτηρισμό «περιοχές κινδύνου» λόγω κορωνοϊού.

Απάντηση στη Μαδρίτη, χθες, έδινε η βρετανική κυβέρνηση, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της με την κριτική του Ισπανού πρωθυπουργού για την καραντίνα. Ενώ την ίδια ώρα ο Μπόρις Τζόνσον τόνιζε ότι θα ενεργήσει άμεσα και αποφασιστικά και θα επιβάλει καραντίνα και για άλλες χώρες αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This