Συναγερμός στις αγροτικές περιοχές: Η εξαφάνιση των μελισσών θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις σοδειές σε μήλα, πορτοκάλια και λαχανικά!

Must Read

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η εξαφάνιση των μελισσών από πολλές αγροτικές περιοχές του πλανήτη!

Σύμφωνα με νέα μελέτη που έριξε φως στο φαινόμενο, σημειώνεται από τους ειδικούς πως η εξαφάνιση του είδους αφενός περιορίζει την παραγωγή ορισμένων τροφίμων και αφετέρου πλήττει σοβαρά τη σοδειά και ως εκ τούτου συνολικά η μείωση του πληθυσμού επικονιαστών αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια διατροφική αλυσίδα!

Ποιοι είναι οι λόγοι που φτάσαμε ως εδώ; Ο περιορισμός των εκτάσεων άγριων λουλουδιών, η χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και η κλιματική αλλαγή συμβάλλουν στην τραγική μείωση του πληθυσμού τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τονίζοντας επιπλέον ότι ολοένα και περισσότερες ασθένειες προσβάλλουν ολόκληρα μελίσσια.

«Η κατάσταση είναι ήδη κρίσιμη και, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η μελέτη αποδεικνύει ότι αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, καθώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή», σημειώνουν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως το ποσοστό αγροτικών διατροφικών προϊόντων που εξαρτώνται από τους επικονιαστές και άλλα έντομα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 300%. Κατά συνέπεια, η εξαφάνιση των μελισσών μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας σοδειές, όπως μήλα, πορτοκάλια, κεράσια και πολλά λαχανικά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This