Αυξάνονται οι νεκροί – Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις ότι θα ανατιναχτεί όλη η Βηρυτός! 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι

Must Read

Αγώνα δρόμου κάνουν τα σωστικά συνεργεία στη Βηρυτό προκειμένου να προλάβουν να ανασύρουν τραυματίες από τα συντρίμμια πριν να είναι αργά. Η χθεσινή έκρηξη που άφησε πίσω της την Κόλαση του Δάντη, στοίχε την ζωή σε 108 μέχρι στιγμής ανθρώπους, ενώ 4.000 άνθρωποι έχουν υποστεί βαριά τραύματα. Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται ενώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας έχει αποστείλει ενισχύεις, μεταξύ αυτών και ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι του λιμανιού της Βηρυτού που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από εντολή της κυβέρνησης, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας.  Οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου ήταν παρατημένοι στις αποθήκες του λιμανιού για 6 χρόνια χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική αμέλεια με την πυρκαγιά να ξεκινάει από την αποθήκη 9 του λιμανιού και να επεκτείνεται στην αποθήκη 12, όπου είχαν αποθηκεύσει το χημικό λίπασμα.

«Θα ανατινάξει όλη τη Βηρυτό»

Σύμφωνα με το Reuters, ο γενικός διευθυντής των Τελωνείων του Λιβάνου, Μπάντρι Ντάχερ δήλωσε ότι είχαν αποστείλει 6 έγγραφα προς το δικαστικό σώμα τονίζοντας ότι το φορτίο αποτελούσε ισχυρό κίνδυνο. Επιπλέον, ομάδα των Τελωνείων που είχε επιθεωρήσει τις αποθήκες είχε προειδοποιήσει πως αν δεν μετακινηθεί το υλικό, «θα ανατινάξει όλη τη Βηρυτό».

300.000 άνθρωποι άστεγοι

Απεσταλμένοι του Ερυθρού Σταυρού έχουν στήσει καταφύγια με τρόφιμα, είδη υγιεινής και βασικές ανάγκες για να στεγαστούν 1000 οικογένειες, τη στιγμή που 300.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό ενώ προσπαθούν με κάθε προσπάθεια και με κάλεσμα μέσω ων social media με hashtag #ourhomesareopen, να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που έμειναν στον δρόμο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This