Υπέρ της Ελλάδας 25 εξέχουσες προσωπικότητες της Βρετανίας

Must Read

Την ενεργοποίηση των φιλελληνικών αντανακλαστικών σημαντικών προσωπικοτήτων της Βρετανίας προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο των «Times» του Λονδίνου με τίτλο «Οι προκλήσεις του Ερντογάν».

Η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, ο δημοφιλής ηθοποιός Στίβεν Φράι και άλλες 23 εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι πολιτικοί και καθηγητές, υπογράφουν επιστολή προς την έγκυρη εφημερίδα, με την οποία καταδικάζουν τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, καταγγέλλουν ως μη αποδεκτή την «πολιτική ίσων αποστάσεων» από την πλευρά του ΝΑΤΟ και καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και τη βρετανική, να στηρίξουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τη Σύμβαση (του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας) αποτελεί εμπόδιο, μια υστερόβουλη προσπάθεια της Αγκυρας να στερήσει στα νησιωτικά κράτη και στα κράτη με νησιωτικά συμφέροντα τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με το εθιμικό Διεθνές Δίκαιο. Η πολιτική του Ερντογάν τροφοδοτεί την περιφερειακή ένταση. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής, θα πρέπει να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης σε κράτη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος που τηρούν τους διεθνείς κανόνες» αναφέρεται στο κείμενο.

Παράλληλα, οι 25 που υπογράφουν το κείμενο ζητούν ξεκάθαρη θέση από το ΝΑΤΟ. «Οι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ξεκάθαροι ότι οι προκλήσεις της Αγκυρας δεν είναι αποδεκτές. Μια πολιτική “ίσων αποστάσεων” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα είναι ακατάλληλη. Ο μόνος εφικτός τρόπος για να μειωθεί η ένταση και να επιτευχθεί σταθερότητα είναι μέσω του σεβασμού της σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και των διαδικασιών του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρουν.

Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το νησί», Βικτόρια Χίσλοπ ζει μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, όπου αγόρασε σπίτι και έχει αποκτήσει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This