Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Υπέρ της Ελλάδας 25 εξέχουσες προσωπικότητες της Βρετανίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την ενεργοποίηση των φιλελληνικών αντανακλαστικών σημαντικών προσωπικοτήτων της Βρετανίας προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο των «Times» του Λονδίνου με τίτλο «Οι προκλήσεις του Ερντογάν».

Η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, ο δημοφιλής ηθοποιός Στίβεν Φράι και άλλες 23 εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι πολιτικοί και καθηγητές, υπογράφουν επιστολή προς την έγκυρη εφημερίδα, με την οποία καταδικάζουν τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, καταγγέλλουν ως μη αποδεκτή την «πολιτική ίσων αποστάσεων» από την πλευρά του ΝΑΤΟ και καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και τη βρετανική, να στηρίξουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τη Σύμβαση (του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας) αποτελεί εμπόδιο, μια υστερόβουλη προσπάθεια της Αγκυρας να στερήσει στα νησιωτικά κράτη και στα κράτη με νησιωτικά συμφέροντα τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με το εθιμικό Διεθνές Δίκαιο. Η πολιτική του Ερντογάν τροφοδοτεί την περιφερειακή ένταση. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής, θα πρέπει να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης σε κράτη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος που τηρούν τους διεθνείς κανόνες» αναφέρεται στο κείμενο.

Παράλληλα, οι 25 που υπογράφουν το κείμενο ζητούν ξεκάθαρη θέση από το ΝΑΤΟ. «Οι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ξεκάθαροι ότι οι προκλήσεις της Αγκυρας δεν είναι αποδεκτές. Μια πολιτική “ίσων αποστάσεων” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα είναι ακατάλληλη. Ο μόνος εφικτός τρόπος για να μειωθεί η ένταση και να επιτευχθεί σταθερότητα είναι μέσω του σεβασμού της σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και των διαδικασιών του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρουν.

Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το νησί», Βικτόρια Χίσλοπ ζει μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, όπου αγόρασε σπίτι και έχει αποκτήσει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ