Ο πρώην κύριος στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον συνελήφθη με κατηγορίες για απάτη

Must Read

Ο Στιβ Μπάνον, ο άνθρωπος που πολλοί ειδικοί το 2016 αποκαλούσαν τον Ρασπούτιν του Προέδρου (τότε υποψηφίου) Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για απάτη.

Ο Μπάνον είναι ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης απάτης που έχει μείνει γνωστή ως εκστρατεία «Build The Wall». Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εκστρατεία μέσω πλατφορμών fundraising (συλλογή χρημάτων από άτομα με σκοπό την εκπλήρωση ενός χρηματικού στόχου για μια συγκεκριμένη ενέργεια όπως π.χ χειρουργείο ενός άρρωστου παιδιού) η οποία συγκέντρωσε πάνω από 25.000.000 δολάρια με τη μορφή δωρεών με τον υποτιθέμενο σκοπό το τελικό ποσό τον χρημάτων να διατεθεί για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού που αποτελούσε μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μανχάταν τα χρήματα δεν διατέθηκαν ποτέ για αυτόν τον σκοπό (άλλωστε η ανέγερση του τείχους και η διάθεση του ανάλογου χρηματικού ποσού είναι δουλεία του κογκρέσου σε συνεργασία με τον πρόεδρο) αλλά με την συνέργεια του Μπάνον πήγαν στην τσέπη του Μπράιαν Κόλφατζ ο οποίος ήταν υπεύθυνος της εκστρατείας «Build The Wall».

Ο ιδεολογικός αρχιτέκτονας της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και πρώην επικεφαλής της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Breitbart κατά τους πρώτους μήνες του 2017 Στιβ Μπάνον ήταν ο κύριος σύμβουλος του Ντόναλτ Τραμπ στον λευκό οίκο. Ωστόσο οι διαφωνίες του με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα πράγματα στην Ουάσινγκτον τον οδήγησαν σε παραίτηση (Ο Μπάνον συνέχισε να υποστηρίζει τον Τραμπ ωστόσο διαφωνούσε με το γύρω περιβάλλον του).

Ο Λευκός οίκος έχει αποφύγει τον σχολιασμό της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This