Ερντογάν: «Ανακαλύψαμε κοίτασμα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα – Ελπίζουμε και στη Μεσόγειο» (video)

Must Read

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τη χώρα μας», ξεκίνησε την ομιλία του ο Σουλτάνος, που είχε προαναγγείλει ότι η αποκάλυψη που θα κάνει το μεσημέρι της Παρασκευής, θα σηματοδοτήσει την «αρχή μιας νέας εποχής» για τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Κοίτασμα στη Μαύρη θάλασσα: Ένα μεγάλο φιάσκο του Ερντογάν

«Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέροντας για την ανακάλυψη από το Φατίχ που άρχισε τις έρευνες στις 20 Ιουλίου. Με ακραία προκλητικότητα ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι ορέγεται νέες ανακαλύψεις από έρευνες στη Μεσόγειο

«Ελπίζω πως θα έχουμε καλά νέα και από τη Μεσόγειο. Θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες εκεί ως το τέλος της χρονιάς, με την ενεργοποίηση του Κανουνί, που βρίσκεται σε φάση συντήρησης. Έχουμε κάνει 9 γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα με τα Γιαβούζ και Φατίχ. Δεν θα σταματήσουμε και δεν θα ξεκουραστούμε, μέχρι να γίνουμε ένας ξεκάθαρος εξαγωγέας ενέργειας. Θα συνεχίσουμε προς την επίτευξη των στόχων μας, χωρίς να αφήσουμε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει για άλλη μια φορά να δει πως προδίδει τις αρχές της, χάρη στα διπλά στάνταρ με τα οποία αντιμετωπίζει εμάς και την Ελλάδα. Όλοι όσοι στέκονται απέναντί μας σε αυτό το θέμα, ειδικά στην Ελλάδα, γνωρίζουν πως έχουμε δίκιο. Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνάει πως όλοι αυτοί οι χαζοί χάρτες που κυκλοφορούν κατά καιρούς και δεν έχουν καμία αξία, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Ένωση, μέρα με τη μέρα», αναφέρουν οι εμπρηστικές του δηλώσεις.

Το κοίτασμα εντοπίστηκε στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της ΑΟΖ της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Μάλιστα ο Ερντογάν έκανε λόγο για απόθεμα 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ενώ προειδοποίησε ότι  «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Άνοδος της λίρας μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Η τουρκική λίρα σημείωσε άνοδο την Πέμπτη από το χαμηλό ρεκόρ και οι μετοχές ενέργειας ανέβηκαν την Τετάρτη, αφότου ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα» την Παρασκευή που θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για τη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This