Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Κοίτασμα στη Μαύρη θάλασσα: Ένα μεγάλο φιάσκο του Ερντογάν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ήδη διεθνή Ινστιτούτα όπως το Eurasia, αποκαθηλώνουν την «μεγάλη αποκάλυψη» του Ερντογάν για την δήθεν ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Κατάφερε όμως να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο άλλο, διότι οι Δυτικοί δημοσιογράφοι εξακολουθούν να τον παίρνουν στα σοβαρά.

Η πομφόλυγα Ερντογάν λοιπόν εκτός από τον προφανή στόχο για να στηρίξει την καταρρέουσα λίρα, το θαύμα κράτησε μόλις δύο μέρες σήμερα ξανακαταρρέει, έγκειται και στον χρόνο υποτιθέμενης εκμετάλλευσης του κοιτάσματος: Το 2023!

100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης δηλαδή. Το αιώνιο άγχος του Ερντογάν, να αποδείξει ότι είναι μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Κεμάλ. Φυσικά, αυτή η κόντρα δεν αφορά την πολιτισμένη ανθρωπότητα, καθώς το μόνο που θα αφήσουν και οι δύο πίσω τους στην παγκόσμια ιστορία, είναι σφαγές, καπηλεία και γενοκτονίες.

Φυσικά, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κάνεις γεώτρηση μόνο για να βρεις αρτεσιανό για πότισμα. Και όχι φυσικό αέριο ώστε μάλιστα να το εκμεταλλευτείς. Επιπλέον, η τοποθεσία του περιβόητου κοιτάσματος, βρίσκεται μεταξύ χωρών που ήδη έχουν επάρκεια φυσικού αερίου, από την Ρωσία. Η οποία δεν διστάζει να ρίξει τις τιμές στο ναδίρ ώστε να αποθαρρύνει επίδοξους ανταγωνιστές τύπου Ερντογάν.

Κοινώς η ανακοίνωση του Ερντογάν ισοδυναμεί με πώληση ψυγείων σε Εσκιμώους. Μία τρύπα στο νερό. Κυριολεκτικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης