Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια προτρέπει του πολίτες να φύγουν μακριά από τις «θανατηφόρες» πυρκαγιές

Οι Εκατοντάδες πυρκαγιές που καίνε ολόκληρη την Κεντρική και Βόρεια Καλιφόρνια με πάνω από έξι νεκρούς έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι πυρκαγιές αυτές αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της πολιτείας και απειλούν δεκάδες κοινότητες που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Οι φωτιές, που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, έχουν μαυρίσει μια περιοχή μεγαλύτερη από την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 500 σπίτια και άλλες κατασκευές. Εκτός από τους θανάτους, 43 πυροσβέστες και πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Οι πυρκαγιές οι οποίες εν μέρει οφείλονται στο εξαιρετικά ξηρό κλίμα που επικρατεί αυτή την εποχή στη Καλιφόρνια και βοηθούνται από καταιγίδες κεραυνών απειλούν άμεσα τις ζωές 175.000 ανθρώπων που τους έχει ζητηθεί να εκκενώσουν τις οικίες τους και να φύγουν από τον τόπο τους.

Στη Σάντα Κρουζ πάνω από 65.000 έχουν διαταχθεί από τις τοπικές αρχές να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους καθώς η πυροσβεστική σε συνεργασία με εθελοντές πολεμάνε τις φλόγες οι οποίες βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης. Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου έγραψε στο τουίτερ πως η πόλη χρήζει άμεσης βοήθειας και πρέπει να σταλεί η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος οι ιατροί που παρακολουθούν τις εξελίξεις προειδοποιούν πως ο κορονοϊός σε συνδυασμό με τα αναπνευστικά προβλήματα που θα προκαλέσουν οι πυρκαγιές μπορούν να αποτελέσουν έναν θανατηφόρο συνδυασμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ