Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια προτρέπει του πολίτες να φύγουν μακριά από τις «θανατηφόρες» πυρκαγιές

Must Read

Οι Εκατοντάδες πυρκαγιές που καίνε ολόκληρη την Κεντρική και Βόρεια Καλιφόρνια με πάνω από έξι νεκρούς έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι πυρκαγιές αυτές αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της πολιτείας και απειλούν δεκάδες κοινότητες που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Οι φωτιές, που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, έχουν μαυρίσει μια περιοχή μεγαλύτερη από την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 500 σπίτια και άλλες κατασκευές. Εκτός από τους θανάτους, 43 πυροσβέστες και πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Οι πυρκαγιές οι οποίες εν μέρει οφείλονται στο εξαιρετικά ξηρό κλίμα που επικρατεί αυτή την εποχή στη Καλιφόρνια και βοηθούνται από καταιγίδες κεραυνών απειλούν άμεσα τις ζωές 175.000 ανθρώπων που τους έχει ζητηθεί να εκκενώσουν τις οικίες τους και να φύγουν από τον τόπο τους.

Στη Σάντα Κρουζ πάνω από 65.000 έχουν διαταχθεί από τις τοπικές αρχές να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους καθώς η πυροσβεστική σε συνεργασία με εθελοντές πολεμάνε τις φλόγες οι οποίες βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης. Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου έγραψε στο τουίτερ πως η πόλη χρήζει άμεσης βοήθειας και πρέπει να σταλεί η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος οι ιατροί που παρακολουθούν τις εξελίξεις προειδοποιούν πως ο κορονοϊός σε συνδυασμό με τα αναπνευστικά προβλήματα που θα προκαλέσουν οι πυρκαγιές μπορούν να αποτελέσουν έναν θανατηφόρο συνδυασμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This