Εθνικό Βατερλώ μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Τραμπ

Must Read

Εθνικά ολέθριες οι εξελίξεις μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, με πρωτοβουλία του δεύτερου. Ειδικά μετά το τηλεφώνημα που ακολούθησε μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά τις πιέσεις, η ελληνική πλευρά δεν έδωσε διαρροή για το τι είπε ο πρόεδρος Τραμπ στον Έλληνα πρωθυπουργό. Επί πολλές ώρες, οι υφιστάμενες διαρροές αφορούσαν το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πλανητάρχη.

Οι διαρροές λοιπόν αυτές επιβεβαίωσαν τους φόβους ότι ο λόγος του τηλεφωνήματος ήταν η πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό προς όφελος – ουσιαστικά – της Τουρκίας. Γεγονός που τεκμηριώθηκε από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την συνομιλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους»!!

Κοινώς, ο πρόεδρος Τραμπ όχι μόνο δεν προσέφερε καμία στήριξη στην Ελλάδα, αλλά την έβαλε στο ίδιο καζάνι μαζί με τον θύτη, την Τουρκία. Η συνέχεια όμως αποδεικνύεται πολύ πιο ανησυχητική.

Μετά το τηλεφώνημα του προέδρου Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο τελευταίος όχι μόνον δεν ανέκοψε τις επιθετικές του ενέργειες, αντίθετα απασφάλισε: Νέα παράνομη NAVTEX και ασκήσεις με πραγματικά πυρά – Εμπρηστικός Ακάρ: «Θα συνεχίσουμε επ’ αόριστον τις έρευνες»

Απασφάλισε, αναβαθμίζοντας την τουρκική επιθετικότητα σε επίπεδο πολεμικής προετοιμασίας. Άρα το τηλεφώνημα του Τραμπ όχι μόνο δε λειτούργησε ως τροχοπέδη στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, αντίθετα ήταν σα να έδωσε το πράσινο φως ώστε η Τουρκία να κλιμακώσει και να περάσει τις απειλές στο επόμενο επίπεδο.

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι συζήτησε ο πρόεδρος Τραμπ με τους δύο ηγέτες. Όχι πως δεν έπρεπε να το περιμένουμε, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αλλάξει προ πολλού στρατόπεδο και έχει αναπτύξει προσωπική και εξαιρετικά ύποπτη σχέση με τον Ερντογάν.
Δεν έχει όμως καμία σημασία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για την Ελλάδα, ισοδυναμεί με εθνικό Βατερλώ, και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως είμαστε μόνοι μας. Μόνοι μας θα υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα, την εθνική μας κυριαρχία, τα ιερά και τα όσια του έθνους μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This