Τετάρτη 23/6/2021

Βηρυτός: Συνεχίζεται η αναζήτηση πιθανού επιζώντα στα ερείπια – Πληροφορίες ότι πρόκειται για παιδί (video)

Διασώστες στη Βηρυτό σκάβουν σήμερα με γυμνά χέρια στα ερείπια ενός κτηρίου που κατέρρευσε από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μια ημέρα μετά τον εντοπισμό εκεί ίχνους ζωής.

Δείτε ακόμα: Απίστευτο: Διασώστες στη Βηρυτό εντόπισαν «ίχνη ζωής» στα ερείπια κτηρίου έναν μήνα μετά την έκρηξη!

Ομάδα εργατών απομάκρυναν τεράστιους όγκους τσιμέντου στο σημείο εκείνο ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Το κτήριο όπου διενεργούνται οι έρευνες, στέγαζε ένα μπαρ στο ισόγειό του. Στην σωστική ομάδα μετέχουν εθελοντές από την Χιλή και τον Λίβανο, αλλά και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της χώρας.

«Η εθελοντική ομάδα διάσωσης της Χιλής, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό της, βρήκε αυτό που πίστευε ότι ήταν πολύ αργός καρδιακός παλμός κάτω από τα ερείπια και χρησιμοποίησαν θερμική απεικόνιση για να βρουν το σχήμα δύο σωμάτων, το μικρότερο από τα οποία έδειξε σημάδια ζωής. Αυτό ήταν αρκετό για να αρχίσουν τις έρευνες», σχολίασε στο BBC δημοσιογράφος από τη Βηρυτό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ