Εφιαλτικές εικόνες από δορυφόρο: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να τεστάρει υποβρύχιους πυραύλους

Must Read

Δορυφορικές εικόνες που έχουν ληφθεί από έναν αμερικανικό δορυφόρο δείχνουν ένα βορειοκορεάτικο ναυπηγείο στο οποίο απεικονίζονται εργασίες που παραπέμπουν στην προετοιμασία για έναν τεστ υποβρύχιων βαλλιστικών πυραύλων.

Το Center for Strategic and International Studies ( Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Ερευνών) δήλωσε πως η εικόνες που δημοσίευσε στο σάιτ του δείχνουν διάφορα οχήματα και πλοία να ετοιμάζουν υποβρύχιους πυραύλους για δοκιμή. Εξήγησε όμως πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να είναι 100% σίγουρος για το περιεχόμενο της εικόνας ωστόσο οι δραστηριότητες των εργατών του ναυπηγείου παραπέμπουν στην προετοιμασία υποβρύχιων πυραύλων για δοκιμή.

Η ίδια η Βόρεια Κορέα δήλωσε τον προηγούμενο Οκτώβριο πως ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές του Pukguksong-3, ενός υποβρύχιου βαλλιστικού πυραύλου με σκοπό να εξασφαλίσει την άμυνα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Η δοκιμή αποτέλεσε την πιο προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας μετά την συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντοναλντ Τραμπ το 2018 για τον περιορισμό των πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα.

Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει συνηθίσει την επιθετική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας με αποτέλεσμα η είδηση να μην σοκάρει ιδιαίτερα, όμως εν πάση περιπτώσει οι Αξιωματικοί της Νότιας Κορέας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This