Κερδισμένη από την πανδημία η αγορά των e-tickets! Το 150% θα αγγίξει η ανάκαμψη

Must Read

Κατά 150% θα αυξηθεί ο όγκος της έκδοσης online εισιτηρίων το 2022, με την αναμενόμενη ανάκαμψη να φέρνει την παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικών εισιτηρίων όχι μόνο στα προ COVID-19 επίπεδα, αλλά και ακόμη υψηλότερα!  

Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Juniper Research, ο όγκος της έκδοσης online εισιτηρίων το 2022 θα αγγίξει τα 32 δισ. δολάρια, αυξανόμενος από τα επίπεδα των 12,7 δισ. δολάρια το 2020, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα συμβαδίσει με την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα των ταξιδιών και των μετακινήσεων.

«Η συνεχιζόμενη χαλάρωση των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων για κινητές συσκευές στους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών, του μετρό και των λεωφορείων, καθώς οι μετακινούμενοι επιστρέφουν σταδιακά στην εργασία τους», αναφέρει η Juniper Research στη μελέτη «Digital Ticketing: Industry Trends, Opportunities and Market Forecasts 2020-2025».

Η έρευνα αναμένει ότι η συνέχιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης θα προκαλέσει μόνιμη στροφή της συμπεριφοράς των καταναλωτών στην υιοθέτηση των πληρωμών χωρίς επαφή. Οι συντάκτες της έρευνας παροτρύνουν τις αρμόδιες Αρχές μεταφορών να εφαρμόσουν ταχείες στρατηγικές μετασχηματισμού της διαδικασίας έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να ικανοποιήσουν τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών για έκδοση εισιτηρίων χωρίς επαφή και πληρωμή τους χωρίς χρήση μετρητών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η υιοθέτηση της online έκδοσης εισιτηρίων μέσω κινητών συσκευών είναι μια τάση που πρέπει να ενισχυθεί την περίοδο μετά από την πανδημία. Οι συνολικοί όγκοι συναλλαγών για έκδοση εισιτηρίων χωρίς επαφή θα αυξηθούν από 1,7 δισ. δολάρια το 2020 σε 13 δισ. δολάρια έως το 2022, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 200%.

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για αεροπορικά ταξίδια δεν είναι, πάντως, ιδιαίτερα αισιόδοξες. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Juniper Research, ο τομέας της online έκδοσης εισιτηρίων για αεροπορικές μεταφορές δεν θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2024.

Τεράστια η χασούρα από την αεροπορική αγορά

Σε απόλυτους αριθμούς, η αγορά του e-ticketing εκτιμάται ότι θα απωλέσει φέτος περίπου 400 δισ. δολάρια μόνο από την αεροπορική αγορά, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες αρρυθμίες, καθώς ήδη για πολλές αεροπορικές εταιρείες το στοίχημα της επιβίωσης είναι ανοικτό.

«Τα αεροπορικά εισιτήρια παρέχουν ήδη εξαιρετικές δυνατότητες στην ψηφιακή τους εκδοχή, όπως το online check-in. Επομένως, ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε αυτόν τον τομέα έχει ήδη σε έναν βαθμό σημειωθεί. Κατά συνέπεια, οι συναλλαγές ψηφιακών αεροπορικών εισιτηρίων δεν προβλέπεται να φτάσουν τα επίπεδα προ COVID-19, πριν από το 2024», τονίζει η ίδια μελέτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This