Ψηφοφορία σε 24 χώρες έδειξε ότι το Viber θα εξελιχθεί σε πολύτιμο σχολικό βοήθημα τη φετινή σεζόν

Must Read

Ακόμη κι αν επιστρέψουν «κανονικά» οι μαθητές στα σχολεία, τα διαδικτυακά εργαλεία θα παραμείνουν κάτι παραπάνω από ενεργά κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, δείχνουν οι έρευνες.

Ειδικότερα, το 66% των Ελλήνων χρηστών απαντά ότι θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή του Viber για να μένει σε επαφή και με τις τρεις ομάδες ανθρώπων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή καθηγητές, μαθητές και γονείς. Σε παγκόσμια κλίμακα, εξάλλου, το 70% των χρηστών απαντά ότι θα εμπλέξει φέτος, με κάποιο τρόπο, το Viber κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποίησε η Rakuten Viber, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία. Τα στοιχεία προκύπτουν από παγκόσμια ψηφοφορία της, στην οποία ψήφισαν περίπου 185.000 άνθρωποι. Η ψηφοφορία, που έλαβε χώρα online σε 24 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, δείχνει ότι όσοι απάντησαν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, από κοινού με τα εξειδικευμένα εργαλεία τηλε-εκπαίδευσης, για να διευκολύνουν την επικοινωνία τους.

«Σε πολλές χώρες, οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις, τηρώντας διαδικασίες κοινωνικής απομάκρυνσης. Άλλες χώρες θα υιοθετήσουν ένα υβριδικό μοντέλο, ή θα ξεκινήσουν με τηλε-εκπαίδευση, μια επιλογή, που αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής. Όλες οι μορφές εκπαίδευσης, ωστόσο, θα χρειαστούν νέες μεθόδους για να διατηρήσουν την κανονικότητα, αλλά και να εξασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στα υλικά που θα χρειαστούν», αναφέρει η έρευνα.

viber στα σχολεια

Βασικό εργαλείο εκπαίδευσης

Κατά μέσο όρο, το 22% όσων απάντησαν τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει το Viber τόσο σε υπολογιστή, όσο και στην κινητή τους συσκευή, ως βασικό εργαλείο εκπαίδευσης. Το ποσοστό στην Ουγγαρία και την Ουκρανία είναι ακόμη υψηλότερο (27% και 24% αντίστοιχα, απάντησε ότι θα χρησιμοποιήσει και τις δύο εκδόσεις του Viber για εκπαίδευση).

Άλλες χώρες, που συμμετείχαν στην παγκόσμια ψηφοφορία ήταν, μεταξύ άλλων, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία από τη Δυτική Ευρώπη, αλλά και χώρες από την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι απ’ όσους ψήφισαν, είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το Viber την επόμενη σχολική χρονιά ως μέσο επικοινωνίας όχι μόνο με καθηγητές και μαθητές, αλλά και με τους γονείς.

«Πριν από ένα χρόνο, αν λέγαμε ότι το 100% της εκπαίδευσης θα γινόταν από μακριά, θα έμοιαζε με μια μη ρεαλιστική πρόβλεψη για το μέλλον. Ωστόσο, λόγω της κρίσης της COVID-19, το είδαμε να συμβαίνει μέσα σε μερικές εβδομάδες», αναφέρει η Rakuten Viber.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This